Provat på att fota rallycross..............

Såg precis att jag nått 300 inlägg på min blogg här. Eftersom jag tycker det är kul att fotoblogga så fortsätter jag med detta. Igår var jag, sambon och hans son till Västerås. Dom är lite biltokiga och jag fototokig så vi slog ihop våra intressen. Det var SM-final i rallycross på motorstadion. Jag är totalt oerfaren med att fota sånt som går snabbt att fånga på bild.

Så dagen innan googlade jag runt för att få tips på inställningar. Jag valde att köra på 1/160, Iso 125, och programvalet TV eller S om man så vill, beroende på vilken kamera man har. Min kamera och trotjänare Canon eos 60D fick följa med och objektivet Canon EF 100-400 4,5-5,6 L IS hakades på.

Sen var det bara att sätta igång.

Det var gråmulet, tunga moln och sedan började det regna. Så jag hade kunnat höja Iso, men jag gillade att det blev lite dunkelt och murrigt i bilderna.

Mitt fotogalleri på facebook där finns fler bilder från rallyt om någon vill kolla mer. Klicka på länken om du har facebook. Där finns också en massa andra bilder att spana in.

Det var också nytt för mig att försöka panorera och knäppa och få skärpa i bilden. Men det är bara att öva mer på actionbilder för detta var kul att ge sig på.

Inlagt 2017-10-08 11:22 | Läst 1254 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul att se lite sportbilder i bloggen. Jag har själv plåtat rallycross några gånger. Det är kul att se på, men ännu roligare att plåta. Tycker att du lyckas bra och gjorde helt rätt som panorerat för att få fram lite fartkänsla.
Svar från Tinaspicture 2017-10-13 14:12
Vad roligt att du tyckte om lite sportbilder :) Håller med om att det var roligare att plåta än om jag varit utan kameran :)