Makro och streetphoto, mina favoriter...................

Nu känner jag verkligen att min fotosäsong är igång. Makrofoto är nog det som jag gillar bäst. Därefter kommer streetphoto/gatufoto. Naturfotografering i alla former kommer sen på min favoritlista. Vi har ju alla något genre som man brinner lite extra för.  Är det inte så?

Häromdagen (söndag kväll) i vår Aroniahäck så var den invaderad av en massa besökare. Jag hade en suverän fotokväll i häcken :)

I fredags kväll så fick sambon en idé om att vi skulle åka på semifinalen mellan Sverige-USA i Köpenhamn. Vi bor i Köping !! 60 mils resa !!Jag var väl inte så där superintresserad av hockeyn så hans son hängde på. Jag hängde också på men en tanke på streetphoto i Köpenhamn.

Sagt och gjort. Sambons lyckades få tag i biljetter och jag fixade boende på Malmö Arena hotell. Nu var klockan strax efter tio på fredag kvällen. Kattvakt/husvakt ordnades och sen var det bara att packa väskan. Upp klockan fyra på lördag och fixa till sig och sen for vi iväg.

Checkade in på hotellet och tog sen Öresundståget från Hyllie i Malmö. Grabbarna hoppade av vid Royal Arena, Köpenhamn och jag fortsatte in till Köpenhamns centrum.

Jag hamnade mitt i en karneval och det var otroligt mycket folk denna soliga lördag i Köpenhamn. Jag trivdes som fisken i vattnet. Åt lunch på restaurang och satt och kollade på folk. Trots att jag var utan resesällskap så hade jag en underbar dag i Köpenhamn.

Sambon och hans son kom sen in till city efter att matchen var slut. Vi åt sen kvällsmat i Nyhavn med god aptit.

Sen var det dags att bege sig hemåt och mot tågstation.

Det blev en spontan minisemester och vi var så nöjda när vi kom hem till vårt lilla Köping :)

Inlagt 2018-05-22 18:40 | Läst 1338 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Karnevalen vid pingst i Köpenhamn är en stort event, kommer folk från hela Själland att delta, låter trevligare än ishockey kan jag tycka. Har inte sett en match, känns helt fel att titta på ishockey när temperaturen ligger runt 25.

Fina makrobilder också, kul med bild 2 som har ett ansikte i baken, det är många som har så för att lura fienden.
Svar från Tinaspicture 2018-05-22 20:03
Jag visste om karnevalen i Lund. Var lite sugen att gå på den först, men valde sen Köpenhamn. Så det var ju kul att det var karneval även här :) Nu såg jag ansiktet i baken som jag inte såg (tänkte på) tidigare.
Ja en dag i Köpenhamn är aldrig fel, du besökte bra platser också. Och makrofoto är bara härligt, en upptäcktsfärd i den lilla världen. Den sista makrobilden gillar jag särskilt.
Svar från Tinaspicture 2018-05-22 20:08
Ja, det var trevligt. Har ju varit där massor med gånger under min uppväxt med släktingar i Malmö och Lund. Det var en bra dag :)
Många fina bilder blev det, inte minst från Köpenhamn! Låter som en lyckad utflykt!/ Björn T
Oj, vad kreativt! Låter verkligen fint och bra bilder fick du också!
Hälsn!
Svar från Tinaspicture 2018-05-23 20:25
Tack så mycket Jan :)