Norsa hagar eller Nepals djungel.......

Min sambo brukar oerhört sällan följa med på mina fotopromenader. Men idag så skulle han följa med mig till Norsa hagar, ett naturreservat i Köping. Vi tog oss dit och jag pratade mig varm om stället som jag ofta promenerar i.

Nu var det en gråkall söndag idag och alla löven har fallit (nästan) från träden. Det var ju inte så mycket att fotografera men jag behövde också ut och gå efter en vecka med fruktansvärd smärta i ryggen. Sämsta tänkbara årstid för naturfoto, kan man väl lugnt påstå. Knappt några fåglar, ingen grönska i träden, alla insekter gömmer sig och inga blommor utan gråtrist helt enkelt.

Vi promenerade småpratande vidare och kom sen fram till trappstegen där man kan klättra över i hagen. Då blev jag ståendes och tvekade. Törs man passera för att ta sig till den lilla stugan som var målet för promenaden.

En flock kvigor och tjurar.

Den bruna tjuren kom genast memot oss och frustade råmande till oss. Jag sa till sambon att det är nog ingen bra idé att gå förbi dom. Samtidigt tänkte jag att det är ju löjligt att vara rädd för några kvigor och tjurar när vi ska åka till djungeln i Nepal i april !! Men varför utmana ödet redan nu?

Men eftersom tjuren stod där och råglodde på oss utan att släppa blicken på oss, så valde jag att avstå.

Det var den absolut kortaste promenaden jag haft i Norsa naturreservat och så jäkla typiskt när sambon äntligen följer med mig :)

Inlagt 2019-11-03 20:06 | Läst 2091 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
:), jag kan säga att jag också hade vänt, det räcker med några kor för mig. Kan förstå din koppling till djungeln, men förhoppningsvis har de inga kor som går löst där
Svar från Tinaspicture 2019-11-03 20:35
Det var ju typiskt att dom stod precis där. Har sett dom bara på avstånd i hagen och då har det varit lugnt att gå i hagen :)
Tror inte att jag hade fortsatt in i den hagen, inte om det var tjurar som stod och blängde på mig. Kossor kanske, fast de kan vara lite tjuriga de också.
Är nog inte så många kor i Nepals djungel, lite heliga kossor kanske.
Låter trevligt med vandring i Nepal.