Blommor och sniglar.....

Undrar om vi har fått problem med mördarsniglar. Jag har aldrig sett så många bruna sniglar i vår trädgård förr om åren. Men jag misstänker att det har att göra med den nya jorden som vi köpte förra året för att anlägga ny gräsmatta. Dels fyllnadsjord och sen matjord. Jag har googlat och läst att det kan vara svårt att se skillnad på mördarsnigel och skogssnigel.

En tydlig skillnad ska visst vara att på mördarsnigeln sitter andningshålet långt fram och skogssnigeln längre bak. Med säkerhet vet man om snigeln är 7 cm. Jag lär studera dom närmare för att försöka avgöra, vilket var ganska svårt enligt expertisen. Vinbärssnäckan känner jag igen i alla fall :) 

Blåklocka

Akleja

Akleja

Blåklocka

Inlagt 2020-06-06 19:31 | Läst 1262 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den rödaktiga är en mördarsnigel, vår skogssnigel är väl svart. De du inte ska döda är pantersnigeln för de kan hjälpa till att hålla nere mördarsniglarna. Det är ”bara” att ut och klippa dem med en sax på morgon och kväll. Ölfällor kan hjälpa också. Fina blombilder
Svar från Tinaspicture 2020-06-06 20:35
Jag var in och läste på https://stick.se/blogg/mordarsnigel/ och försökte lära mig. Där fanns en massa tips ocks. Klippa är uteslutet....uuueehhh...Jag kan ju ta sambons öl ;)

Imorgon får det bli snigelkoll och jakt :)