Är det en sann historia tro?...........................

Perfekt fotoväder idag om man ska fotografera mitt på dagen. Mulet och vindstilla är perfekt tycker jag. Så jag laddade kameraväskan och bredde ett par mackor. Sen gav jag mig iväg mot Årsbäcken.

Enligt länsstyrelsens app där man hittar Västmanlands naturreservat och en massa annat intressant som man kan besöka och göra. Jag gissar att dom flesta län har en sån app att ladda ner. Nu hittade jag en plats som jag aldrig varit på och det lät intressant. En 500 meter lång stig utmed en bäck i en "trollskog"

Körde förbi Kolsva mot Solmyra och sen in på en pytteliten skogsväg, inte ens en grusväg. Stannade till vid skylten och läste informationen. Sen åkte jag därifrån. Någon stig fanns inte att hitta och skogen var totalt igenvuxen och bäcken var av naturliga skäl efter sommarnes torka, torrlagd. Hade jag gett mig in där så hade jag gått vilse ;)

Så jag åkte vidare och stannade på ett ställe som jag stannat förr. Jag vet inte vad det heter men det är i närheten av Färna.

Det ligger intill Solmyravägen.

Här satte jag mig på en sten och åt mina medhavda mackor och coca cola. Så det blev ju bra ändå. Men inte som jag tänkt mig. Lärdom av detta är att inte lita på Länsstyrelsens beskrivning av naturreservaten i appen.

 Det här är Pelle på stenen

Enligt sägen så hade greven dålig hand med medarbetarna. Det är en av historierna bakom tre statyer som finns utmed denna grusväg. Greven ville ha statyer utmed vägen han passerade. Erik i backen, Olle vid bommen och Pelle på stenen finns kvar. Varför dessa statyer har avhuggna händer som smederna gjorde (sägs det) kan man undra över.  Pelle på stenen fick behålla en hand där greven sas lägga en grindslant när han passerade.

Greven åker tydligen förbi där nu också..........

Inlagt 2018-08-29 22:53 | Läst 1005 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver