Det blev inte av......

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att man måste våga. Jag skulle ju fota familjen när vi samlades hos min son och sambo för att fira födelsedag. Kameran var med och vi var samlade i en liten tvåa. Min mamma, två av mina barn + deras respektive och tre barnbarn. Som bäddat för fotografering men som oftast så åkte inte kameran fram för det var fullt upp med fika och barnbarn.

En bild från mitt arkiv av yngsta barnbarnet

Sedan byttes det familjer och de mina åkte hem och sonens sambos familj droppade in. Lika fullt nu med barn, syskon, föräldrar och perfekt läge för foto. Men si nu blev det svårare att våga fota. Eftersom man inte träffar den familjen så ofta så slänger man inte upp kameran huxflux och fotar närgånget.

En bild på födelsedagsbarnet vid ett annat tillfälle....

Tänk att jag tycker det är svårare att fota mina närmaste än när jag är ute och plåtar okända. Så jag kom hem utan familjefotografier, denna gång. Eller så var jag inte på ett riktigt bra fotohumör ;)

Däremot var kameran med mig till Skinnskattebergs kyrkogård igår. Det har nu snart gått ett år sedan (juldagen) som jag miste min make. Jag for dit för att känna mig för om en gravplats till honom. Nej, han är inte gravsatt ännu och det beror på att jag har överklagat ett beslut som Länsstyrelsen Stockholm har tagit. De sade nej till hans sista önskan att få bli strödd i Haraldsjön, Riddarhyttan. Min överklagan gick ända upp i Kammarrätten och avslogs till prövning i Högsta Förvaltningsdomstolen. Att det har kommit så här långt upp i rätten beror på att målet är lite av ett prejudikatfall och kommer att innebära att hädanefter så blir bedömningarna om var man får strös i naturen hårdare sedan Stockholm tog över (06, 2012) mellansveriges Länsstyrelsers ärenden i sådana här fall. Det känns trots besvikelse över att inte kunna uppfylla hans sista önskan till viloplats, ändå bra att få komma till ett avslut.

Idag följer kameran med mig till Eskilstuna. En av mina favoritstäder när det gäller citykärnan och shopping. Det blir julshopping och ett besök på vaccinationsmottagningen. Nu kommer jag att vara på rätt plats i rätt stad ;)

Keep on living......

Inlagt 2013-12-17 10:04 | Läst 1403 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver