En bedövad spindel.......

Härom veckan så fick jag syn på något intressant.

En insekt som såg ut som en större myra som släpade på en spindel. Nu fick jag inte till någon klockren bild på ekipaget av alla bilder jag tog (synd). När jag kom tillbaka en stund senare hade "myran" (eller vad det var) tappat spindeln och den låg till synes still men började röra på sig. Så något nervgift hade "myran" sprutat in.  Någon som vet vad "myran" är för slags insekt?

Inlagt 2014-08-15 20:20 | Läst 1838 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Myror (Formicidae) är en familj av gaddsteklar med små eusociala insekter. Tillsammans med getingar och bin bildar de ordningen Hymenoptera. Familjen är mycket mångskiftande och består av omkring 12 000 arter där absoluta merparten lever i tropikerna. De lever i välorganiserade kolonier som kan omfatta flera miljoner individer. Individerna delas in i de subfertila eller sterila honorna som utgör "arbetare", "soldater" etc, fertila hanar som utgör "drönare" och fertila honor som utgör "drottningar".

Myror återfinns över nästan hela världen, och har tillsammans beräknats utgöra i genomsnitt 15-20% av den totala biomassan av landlevande djur (i tropiska regioner mer än 25%).[1]
Många myror är rovdjur med mindre djurarter som bytesdjur, varför de kan fungera positivt för växter genom att minska antalet skadeinsekter. Särskilt i Kina och Amerika har man använt sig av myror för att skydda odlingar.
Wikipedia
Svar från Tinaspicture 2014-08-16 18:42
Jag kanske var otydlig i min fråga :))) Jag menar,,,,är det en speciell sorts myra som har tagit spindeln ? Tack för bra tips om myror :)