En bondes dilemma

 Det här hände tidigare i höstas.....

På väg ut till stugan så beundrade jag alla höstfärger på träden.
Jag tänkte att jag stannar på vägen hem igen och fotar lite, tänkte jag. Först passerade jag en hage på väg hemåt med några kvigor. Så först stannade jag till vid dom för att fota. Jag tror att dom helst ville att jag skulle klättra in till dom för dom kom springandes till staketet direkt.
Sååå söta !!!!!

 
 
 
Sen for jag vidare hemåt och stannade vid en infartsväg till en skog för att fota i närheten av några gårdar som ligger utmed vägen.
 
 
 
På gården till vänster ser jag hur bonden och hans fru står och tittar mot mitt håll och undrade vad jag höll på med. Men jag fortsatte att fotografera fina höstträd.

 
 
När jag var nöjd så satte jag mig åter i bilen för att köra iväg och då får jag syn på bonden komma gåendes mot mig och jag tänkte att det är väl bäst att jag kliver ur bilen och pratar med honom. Han såg ju lite undrande ut.

 
 
- Är du från Länsstyrelsen ?? säger han till mig.
- Nej, svarar jag.
- Jag fotar bara vackra höstfärger, säger jag vidare.
- Jaså !! Jag trodde du var från Länstyrelsen för att undersöka hagarna, säger bonden.
- Va !! Brukar dom göra det ? frågade jag.
- Ja, dom kan tycka att det ligger något fällt träd som ligger fel, svarar bonden.
- Jag tänkte att det är väl bäst att jag går och förklarar för Länsstyrelsen att jag inte hunnit få bort det det där trädet, säger han och pekar på ett nerfällt träd.
- Ha ha ha du kan vara lugn jag är inte från Länsstyrelsen, svarar jag glatt.

 
 
Jag skrattade gott för mig själv när jag fortsatte hemåt. Det är inte lätt att vara bonde och så där påpassad av myndigheterna så att dom blir nervösa av att man stannar för att fotografera utmed vägkanten. Nästa gång stannar jag nog lite längre bort från någon gård.
 

Inlagt 2012-11-29 21:32 | Läst 1964 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är nog inte lätt att vara bonde i dag. Har hört att myndigheterna kan komma på inspektion av precis vad som helst oanmälda.
Fina höstfärger blev det
Marianne
Svar från Tinaspicture 2012-11-29 23:30
Ja det verkar inte bättre och den här bondens hagar tyckte jag såg fina ut. Han brukar ha hästar i just den hagen jag fotade. Tack för kommentaren Marianne :)
Söta är de men bilden med vägen blir favoriten idag!
//ewa
Svar från Tinaspicture 2012-11-29 23:31
Jag pendlar mellan första bilden och den med vägen ;) Tack för din kommentar Ewa.