En rundvandring i mitt hem................

Lite då och då kollar man in på Hemnet för att se vilka bostäder som är till salu. Man tittar på bilder och går på rundvandring i hemmet med hjälp av bilderna. På så sätt ska man lockas till att bli en eventuell köpare. Det fick mig att fundera på hur mitt/vårt hem skulle kunna se ut om vi skulle sälja. Så jag skred till verket och plockade skyndsamt bort diverse saker som låg lite här och där. När en mäklarfotograf jobbar så stylas ju hemmet innan. Jag upptäckte när jag sen kollade på mina bilder att det nog inte är så lätt att vara mäklarfotograf. Det är många detaljer som man ska tänka på.

Så du som nu kommer att titta på mina bilder från mitt hem, ge mig gärna feedback på vad jag ska tänka på eller vad som var bra. Det kan vara allt från detaljer i bilderna som jag skulle tänkt på innan jag tog bilden. Skulle jag tänkt mer på vinklar i bilderna etc, etc. Jag tog också bilder på inredningsdetaljer som jag sett att man gör i mäklarannonser. Men jag struntar i dom här.

Inte för att jag tänker bli mäklarfotograf utan bara för att det skulle vara kul och lärande med konstruktiv kritik :) Eller ska jag satsa på det :D

Inlagt 2019-09-28 09:16 | Läst 2018 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint hem. Jag tror mäklarfotografer drar mer i spakarna mot mer vitt och mer lyster och kontrast. Det är nog att dra till man får högdagar att bryta igenom. När vi sålde vårt hus så var vår ljusgröna hall vit på mäklarbilderna, men snyggt var det, nästan så att vi inte ville sälja när vi sett dem :).
Svar från Tinaspicture 2019-09-28 14:47
Tack Peter för din feedback. Jag ska testa att dra lite mer på spakarna :)
Precis som Peter säger, ljust ska det vara..och du har på tok för mycket prylar som står överallt.
Inga klösträd helst, det ska vara överdrivet rensat, nästan så man tror att det inte bor nån där.
Bort med hälften av kuddarna. När vi sålde en kåk så kände man knappt igen sig på bilderna..
Svar från Tinaspicture 2019-09-28 14:48
Ha ha ha :) Och ändå hade jag försökt att rensa på prylar :) Klösträdet och kuddarna hade jag ingen tanke på. Men man lär sig av att hur andra ser på bilderna. Tack Gunte för bra feedback :)
Bilderna ser alltför ihoppressade/tajta ut. Och det flesta bilderna ser faktiskt rätt mörka/dystra ut. En el två upplättningsblixtar behövs för fullgoda mäklarbilder. Och en del bilder (tex den med microugnen i mitten) är mera möblerbilder än mäklarbilder. Vitbalansen varierar för starkt (se tex toabilderna). En del bilder lutar för mycket också (ha koll på horisontalläget). Och det här är ett objekt där drönarbilder, med vy ovanifrån så lite mer av tomt/miljö kommer med, vore önskvärt. Det var lite snabba reflektioner. Och tyvärr blev det alltför negativt ... dumma mej!
Svar från Tinaspicture 2019-09-28 20:20
Hej Ragnar :) och inte dumma dig :)
Bra reflektioner och tankegångar. Precis det jag efterlyste. Jag kollade på en hel del mäklarbilder innan jag började fotografera mitt hem. Motivet med detta att försöka mig på mäklarfotografi är ju för att lära mig så all konstruktiv kritik mottages tacksamt. Tyvärr har jag ingen drönare så det får utebli. Håller med om att många bilder är för mörka som flera påpekat med all rätt. Eller är det också en trend som med vidvinkeln som numera har ändrats till mer realistiska bilder. En fråga att kanske fundera på. Horisontellläget måste jag tänka mer på, alldeles riktigt. Det är inte lätt det här och det krävs en hel del att vara mäklarfotograf :)
Tack för din feedback Ragnar :)