En helt vanlig skogspromenad, nästan....

Fick se något som jag aldrig har sett förut. Jag tog en fotopromenad bort i en skog där jag aldrig varit förut. För det mesta när man går i skogen så ser i alla fall jag inget direkt spännande att fota utan det är mer av att få lite frisk luft och få röra på sig.

Det jag fick syn på gav mig tankar åt ett rymdlandskap. Små runda, knubbiga och rödaktiga svampar. Jag har då aldrig sett sådana svampar förut och jag har inte en aning om vad det är för sort.

Ett litet myrstråk gick tvärs över svamparna och här såg jag min chans till en fin myrbild men jag fick liksom inte till det som jag ville ha det.

Eftersom det är mest träd och stubbar och några spindelnät i skogen (idag) så det sistnämnda blev inte så bra, så för en gångs skull hamnade några bilder till att bli lekstuga med i fotoredigeringsprogrammet. Det var bilder som jag annars kastat som jag brukar göra. Men nu fick dom agera försöksprojekt.

Använt något som heter Holgastil....

Detta är också Holgastil.

Jag ser en skulptur i skogen tillverkad av naturen..

Inlagt 2013-09-13 21:39 | Läst 1493 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder med mycket skogskänsla i. De rosa svamparna känner jag igen fast ja vet inte vad de heter, ska kolla svampboken...men kanske ngn annan hinner före.
Svar från Tinaspicture   2013-09-13 22:06
Jag har kollat i svampboken och googlat men hittar inget. Någon Äggsvamp tror jag i alla fall att det är, gissar jag på.
Kollat igen. Har ett förslag men är inte hundra: vargmjölk, lycogala epidendrum
Svar från Tinaspicture   2013-09-14 09:31
Jo, men så är det med all säkerhet. Har kollat på bilder och det ser likadant ut. Vargmjölk !!! Vilket konstigt namn på en svamp. Tack för hjälpen. Alltid lär man sig något nytt :)
Hej på dig!

Macrofotografering /natur tror jag kan vara din grej.. Lite oskärpa i nuläget men komposition och känsla helt okey.
Tänker köra en kurs i Sala framöver.. Natur,komposition,macro,känsla mm. Kan det vara något? Eller kanske en fika på något utedass he he he ? Ha det bra..Tony
Svar från Tinaspicture   2013-09-15 00:34
Japp, du har så rätt Tony. Macro och natur är min grej och faktum är att jag gick härom dagen och funderade på att ta en kurs. Men mitt jobb gör det lite svårt i och med att jag är på kryssningar ganska ofta och då missar jag många timmar. Vet inte hur jag ska få ihop det med en kurs. Men tack för bra feedback på mina bilder :) Det stämmer väl med det du säger.

Ha ha ha :) Det där utedasset......

/Tina