Ett förfall med detaljer

När jag är ute och fotograferar så är det ofta detaljer som jag fastnar för. Allra bäst tycker jag om detaljer som berättar en historia. Med det menar jag tidens historia. När jag sen tittar på bilden så kan jag fundera på människorna bakom detaljerna.

Så kändes det häromdagen då jag efter ett tips hittade en ödetomt i Sundänge, där det en gång i tiden stått ett hus. Flera jordbruksredskap fanns kvar och en hel del annat bråte. Det enda som var kvar var ett utedass som av någon anledning klarat sig från förfallet.

Inlagt 2012-11-27 19:36 | Läst 2205 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det där utedasset,var det där du brukade fika? :))) Visst är det intressant att fundera på vad allt har för historia. Ödehus lite spännande likaså gamla nedlagda fabriker och psykavdelningar med tidsenlig utrustning kvar.. Bilskrotar gillas ochså med detaljer..Usch nu blev jag ödehus sugen...Ditt fel :))

Ha det bra..Mvh Tony....
Svar från Tinaspicture 2012-11-27 21:15
Ha ha ha :) Ja det var där som jag inte ...fikade. Det blir fler vändor dit för att hitta fler intressanta saker. Du får ge dig ut och leta nu !!
Ja,det är lite häftigt med historien bakom dessa förfallna hus och saker. Synd bara att man inte kan få reda på den.Men man kanske kan fråga runt lite.

Ta en promenad till ödehuset som fortfarande står. Där kan fantasin lätt flöda om hur det var att leva så enkelt.Säkert med stora barnaskaror som livade om där i skogen. Men ett litet varningens ord. Gå försiktigt då tomten är jäkligt gropig av nån anledning. Och gå för guds skull inte in.Sist jag var där så hängde innertaket på ett läskigt sätt. Men som road detaljfotograf så kommer du säkert hitta mycket att rikta kameran emot där.
Svar från Tinaspicture 2012-11-27 21:23
Va !! Var jag inte på rätt ställe ?? Eller låg det längre upp mot skogen på samma plats? Hmmm... Det blir till att ta sig dit snarast innan snön kommer ;) Så länge det inte finns ormar så är det okej och nu är det ormsäkrat. Orm är värre än gropar ;)
Hänger taket så lär jag inte gå in...... Tack än en gång för tipset.
Ps.
Åkte förbi bäverstället idag och dom härjar hej vilt och gnager här o där.
Nikkor-Nicke 2012-11-27 21:46
Om du knallar från Sundänge på Bodavägen så passerar du Mossbo (min stuga) och fortsätter en bit till tills du kommer till en grusväg som går upp till vänster. Brukar ligga en stor grushög där den lilla vägen korsar Bodavägen.

Går du upp ca. 200 meter på den vägen så ser du ett gammalt tvåvåningshus på vänster sida.
En jäkla tur att jag inte är kartritare eller GPS-röst för då skulle nog ingen hitta dit dom skulle!
Men jag kom på nu att huset jag menar kallas för Snickarängen. Kanske syns på en bra detaljerad karta.

Och du har nog alldeles rätt,inga ormar är i farten så det lär nog inte vara nån fara!
Blir nog en bävervända i helgen som kommer om inte vintern brakar löst!!
Svar från Tinaspicture 2012-11-27 22:02
Ok då tror jag att jag vet. Då snörar jag på mig dojorna och knallar iväg så fort det passar in för mig och vädret.
Mot nya äventyr !!! ------------>>>
Nikkor-Nicke 2012-11-28 17:05
Kör så det ryker!!!