Fågelarten är frågan......

Glad i hågen begav jag mig mot Ottenby fågelstation. Hyfsat väder om än mulet. Men när jag hade ca en km kvar så blev det tjockdimma och jag tänkte att det lättar väl så småningom. Jag körde genom grindarna och ut på den savannliknande terrängen. Fick en känsla av att vara tillbaka i Tanzania igen och började genast att spana efter vilda djur. Men inte såg jag några lejon eller elefanter ;)

En tofsvipa (för det är väl en sån) fotade jag från förarsätet.

Lutade mig över till passagerarsätet och fotade denna fågel som jag glömt namnet på. Någon som kan påminna mig om namnet ?

När jag parkerat bilen vid Ottenby fågelstation så såg jag banne mig inte Långe Jan som endast var ca femtio meter bort. Därför blev det en halv fyr när jag kom fram till naturrum.

Sälarna fick vara med på bild. Att fota fåglar på långt håll var för min del lönlöst.

Hade hoppats på att svanen skulle sträcka på sig och visa fjädrarna i full skrud men den höll bara på att putsa och putsa på sina fjädrar. gav mig ingen snygg posé  över huvud taget.

Den här lilla plutten var desto mer fotogenic.

Jag och fågelnamn......Kan det vara en rödhake ? Tar tacksamt emot rätta namnen på mina fåglar jag fotat idag. Svanen kan jag namnet på :)

För övrigt så lättade inte tjockdimman något under den tiden (ca 1 1/2 tim) jag var där.

Inlagt 2014-04-06 20:09 | Läst 1105 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kan tyvärr inte hjälpa dig med fågelnamnen
Men fina bilder fånade du
Svar från Tinaspicture 2014-04-06 20:34
Tackar Bengt. Inte bara jag då som inte kan ;)
Rödbena är namnet :-)
Svar från Tinaspicture 2014-04-06 20:36
Ja just ja, så var det. jag tog bilden på väg till station och kollade bland fågelnamnen, men sen glömde jag bort det igen :p
visst är det en rödhake..

Med vänlig hälsning peter