Fågelfotografering i trädgården......

Vilken förmån jag har att kunna sitta hemma i sin egen trädgård och fotografera. Vi har en liten skog som omger framsidan och gaveln på huset. På baksidan så har vi grannens hus. Vårt hus ligger liksom först av alla hus i vårt villakvarter. Jag behöver bara kliva ut från tomtgränsen och rätt in i den lilla björk- och granskogen. 

Det är till och med så att vi för några veckor sedan upptäckte att vi hade ett fågelbo i vårt kallförråd. En rödhake har lagt två ägg och vi tror nu att äggen har kläckts.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Jag tog en snabb bild med mobilen för ett tag sedan. På hyllan högst upp under våra trädgårdsdynor ligger hon och ruvar. Vi får se till att hålla vår katt inne när det är dags att hjälpa till när ungarna är flygklara. Precis som vi gjorde när talgoxen hade byggt bo i samma förråd för några år sedan fast i en terrakotta-kruka.

Sen ska vi se till att sätta nät så att det inte går att bygga fler bon i förrådet. Vi har bestämt oss för att sätta upp flera holkar, precis som vår närmsta granne har gjort. Han har flugsnappare i sina holkar :) 

Men det bästa med vår tomt är att jag kan sitta i våra trädgårdsmöbler och fotografera.

Inlagt 2020-05-19 20:01 | Läst 988 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härligt med så fint fågelliv i trädgården. Och hoppas det går bra för rödhaken.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Tinaspicture 2020-05-20 21:53
Ja det är en lyx att ha det så. Tack så mycket för din kommentar :)
Fina bilder och kul med rödhaken som har byggt bo. Holkar är nog en bra ide, vi satte upp två stycken i början av maj, vi grodde att det var försent men veckan efter hade i svartvitflugsnappare flyttat in. Nu har vi underhållning till kaffet:) Hälsningar! Mari
Svar från Tinaspicture 2020-05-20 21:54
Hej Mari :)
Ja, visst är kul att se och få lite extra underhållning med fåglar :)