Foto terapi

Jag ägnar mina dagar åt att fotografera. Nja inte riktigt hela dagarna, men jag försöker ta mig ut en stund varje dag. En slags foto-terapi och samtidigt se till att jag får lite egentid. Egentligen skulle jag ha varit på mitt jobb. Jag skulle ha klivit ombord på "min" båt igår och jobbat i tio dagar. 

Men nu är det inte så för jag är hemma och är stöd åt min svårt sjuke make. Inget mer finns att göra, alla försök till att bota hans cancer är avbrutna och endast smärtstillande ges och sjukvård i hemmet är inkopplat. Det är bara en tidsfråga innan jag blir själv. Extra viktigt är det då att jag tar mig hemifrån en stund varje dag för att orka med allt.

Mitt mål idag var Strömsholm. En av landets få gymnasieskolor för rid-intresserade. Ett Mekka för dom som älskar hästar och som samtidigt får vara i naturskön miljö. Fast så himla naturskönt är det inte nu och då tycker jag att svart vitt passar väldigt bra den här tiden på året. Jag fotar inte i färg och konverterar utan det är monokromt direkt.

Jag slank in på en ridlektion och satt på läktaren och fotade men dom flesta bilder blev röriga med hästar till höger och vänster i bild, så dom måste jag faktiskt redigera någon gång så att jag blir nöjd.

Efter en snabb kopp kaffe och en pariservåffla inne på Markan så åkte jag ner till slottet Strömsholm. Gick runt där i blåsten och tog lite kort här och där.

Jag har i alla fall en bra sysselsättning nu när jag går hemma och det skapar...

Ett minne för livet oavsett när jag tog det ;)

Inlagt 2012-11-20 18:25 | Läst 1265 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja livet är besynnerligt ibland. I bland undrar man. Tack för att du delar med dig utav ditt liv trots att detta är tungt för dig. En dag i taget då och skickar dig en tanke!
Att fota är bra terapi för mycket...Har ni fler fototräffar så säg gärna till..
Svar från Tinaspicture 2012-11-20 18:59
Javisst är det så...en dag i taget och jag tackar för omtanken. Blir det någon mer spontan fototräff så kan jag hojta till.
Hej Christina
Det är nog mycket värdefullt att man har någon form av terapi när livet behandlar en så orättvist. Det finns ju fler här bland bloggarna som har visat att det här med foto kan fungera.
Eftersom du visar fina bilder från Strömsholm idag, och berättar att det är en gymnasieskola för ridintresserade, så tänkte jag berätta att det är mer än så.
På Strömsholm bedriver man även ett treårigt högskoleprogram i Hippologi. Det sker i samarbete med den svenska hästnäringen, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och de två andra riksanläggningarna i Flyinge och Wången. Jag är i daglig kontakt med denna verksamhet i mitt arbete på SLU och kan intyga att de som driver denna utbildning gör ett fantastiskt jobb. Om du bor nära så ser jag gärna fler bilder från denna anrika anläggning. I vårskrud är det oerhört vackert där. Men bilder på studenter i olika situationer är också väldigt trevligt.

Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2012-11-20 23:33
Ja,, Flyinge kände jag till förutom Strömsholm. Jag är inte aktiv inom någon hästsport överhuvud taget men gillar hästar. Det brukar bli några turer hit lite då och då eftersom det är kort resa hit. Vad kul att det blivit högskoleprogram nu, det visste jag inte. Det blir med all säkerhet fler bilder härifrån Strömsholm. Tack för din kommentar och all information. Det är bra att veta om någon frågar :)