I min synvinkel...............

Idag är det min sista semesterdag så här på hösten. Semestern har jag tillbringat i Marbella och en dag i Malaga. Kameran har ju naturligtvis varit med och jag har riktat in mig på att fota gatufoto. Människor i olika situationer.

Det har alltid roat mig att se mig omkring och när jag ser andra människor i olika situationer så funderar jag ibland på hur deras liv egentligen ser ut. Man gör ju alltid en yttre bedömning för sig själv om andra. Jag inbillar mig att dom flesta människor tänker så. Bakom den yttre fasaden på folk så finns det alltid en historia. Som på den här farbrorn som jag fotade när vi gjorde ett dagstripp till Gibraltar.

Att fota gatufoto gör jag så fort jag får chansen. Det svåra tycker jag, är att göra det i sin egen lilla stad. Då känner jag mig för närgången och obekväm. Jag förmodar att det är något man kan "öva" upp sig på, men det känns lättare när man är i en annan stad. Det är ju lite fånigt att man får den känslan egentligen. Eller är det bara jag som får den känslan?

När vi gjorde en dagstripp till Puerto Banus så gick vi längs strandvägen på ett gångstråk ut på piren. Då ställer jag mig frågan om detta också räknas som gatufoto? Eller är det en helt vanlig semesterbild vid havet? Jag riktade kameran medvetet mot människorna för jag så en massa händelser inom en viss radie. Jag gillar i alla fall bilden för det händer något på alla ställen i bilden och för mig är bilden ett gatufoto utan stadslivet nära inpå.

Jag har läst en massa kommentarer om definitionen för  gatufoto /streetphoto och ser att det råder delade meningar om det hela.

Jag kan dock konstatera att grundpelaren för definitionen av gatufoto är; miljön och människorna i bilden, bara den är tagen utifrån gatans miljö.

Inlagt 2015-10-20 10:09 | Läst 1369 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Om den undre bilden är gatufoto eller ej bör inte jag bedöma, men antar att de flesta som ägnar sig åt den genren inte anser att det är det. Den övre kan väl ingen betvivla att det är gatufota.
En farbror som ser ut att vara djupt inne i sina tankar.
Så som du beskriver det att fota i din egna lilla stad, så känner jag ofta även i främmande städer. Känner mig påflugen men vågar ibland fråga och får ofta då ett jakande svar. Fast de spontana blir oftast roligare.
Svar från Tinaspicture 2015-10-20 21:37
Håller med dig att spontaniteten är roligast :)
Undrar om mannen är turist han ser ut som tankarna
inte är i nuet.
Bild som berör.
Gun-Inger
Svar från Tinaspicture 2015-10-20 21:38
Kanske var han en genuin Gibraltarbo......