Laddar batterierna......

Igår tog jag mig till stugan. Jag behövde miljöombyte och jag blir kvar en natt till. Jag måste ladda batterierna för jag känner hur slut jag är efter ett år och fem månaders kamp mot cancern i bukspottskörteln på min älskade make som avled på juldagen.

För första gången på väldigt länge så tog jag mig en fotopromenad i omgivningarna och det var otroligt skönt. Endast en liten blåst denna gråmulna dag. Men vad gjorde det !!! Skönt som tusan var det och jag fick några bilder.

Det bästa av allt är att telefonen har varit tyst. För den har gått varm i två veckors tid. Många skulle nog vara glada om dom ens fått ett telefonsamtal men för mig i detta nu så är det väldigt skönt att bara vara och koppla av och bara vara.

Jag hittade spår i snön in på min tomt och imorgon så ska jag nog ta och mäta dom.  Jag misstänker en räv men är osäker. Tassmärkena följer direkt efter varandra och var stora som en snusdosa. 

Högst en dag gamla spår.......alla på en enda rad efter varandra.

Kanske kan jag hita ännu bättre avtryck, men jag var nog bara halvt engagerad...

Nu ska jag fixa i ordning veckans Fototriss som startar igen efter juluppehållet. Temat är "Så här ser det ut där jag är" men det hamnar på min fotoblogg där jag inte skriver så mycket.

Mitt smulronställe och nu blir det tv, dator och vitt vin för resten av kvällen.

Ha en fortsatt bra och trevlig kväll allihopa :)

 

Inlagt 2013-01-12 18:34 | Läst 2607 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Beklagar sorgen.Antar att det tar ett tag att landa efter en sån händelse.

Var ut till stugan igår och matade pippina en sväng. Såg lodjrsspår på tomten så nu blir det till att beställa en åtelkamera så man får se de rackarna. Så nu hur mycket "oreda" bävrarna vid Brandforskurvan har ställt till. Tänkte jag skulle få se nån av dom men det blåste svinkallt där över åkrarna så det var bara att hoppa in i bilen igen.
Ha en trevlig stugkväll!
Svar från Tinaspicture 2013-01-12 19:14
Tack Nicklas.
Det var just om det var lodjursspår som jag kom att tänka på efteråt eftersom dóm har synts i området här. Rävar och lodjur tassar ju runt likadant. Ja, jisses vad bävrarna har donat därborta. Fällt en massa träd. Jag väntar också på bättre väder innan jag kryper runt i buskarna därborta ;)
Ha en bra kväll du också !!!
Skönt att läsa att du börjar hitta tillbaka i livet när din älskade make gick bort i sin sjukdom. det där med djurspår är riktigt roligt och kul att fotografera tycker jag också. Kul att se bilder från ditt sommarställe! mvh Danne
Svar från Tinaspicture 2013-01-12 19:18
Ja, med så lång tuff resa så började soregen långt innan. Vi visste ju båda utgången. Därför tror jag att jag kommer tillbaka snabbare till vardagen även fast det är tungt emellanåt naturligtvis. Men som den realist jag är och även min älskade var, så går det nog lättare.
Ha en fortsatt bra kväll :)
Hej Christina.
Har aldrig läst din blogg förut och känner heller inte till dig eftersom jag numera inte är speciellt aktiv på FS.
Vill ändå säga att din historia går rakt in i mig. Tänker på min mamma som gick bort innan hon blev 50. Tänker också på hur jag skulle känna om min Anna togs ifrån mig.

Aj vad det gör ont när jag tänker så.

Vad skönt att du orkar åka till stugan och ladda, vad skönt att du har dina bilder.

Ha det så gott du kan
//Leffe
Svar från Tinaspicture 2013-01-13 10:43
Tack för dina fina ord.
Nu börjar en ny tid och en ny framtid som det gäller att ta vara på.
Ha en fortsatt bra söndag :)
Jag minns ännu min reaktion när min mor dog i cancer; jag vandrade i dagar i skogen - sökte solbelysta gläntor där jag lade mig i solen och drog in all värmeenergi som fanns att få. Lyssnande till fågelsång (det var i april).
Det var mitt sätt att lindra sorgen, ett sätt att kompensera med naturens läkande kraft. Ändå - det tomrum som en "näras" bortgång skapar, blir ändå alltid kvar. Enda "trösten" är att vi alla skall gå den vägen ... (så brukar jag försöka "avdramatisera" det hela, som jag kom på då när min far dog några år senare). Och nu vet jag att jag är nästa i tur, och det skrämmer mig inte längre.
- Hawk
Svar från Tinaspicture 2013-01-13 10:45
Det är så jag känner. Naturen ger mig extra ny kraft. Miljöombyte likaså. Livet går vidare och efter en så lång tid med cancerskiten så har sorgearbetet börjat för länge sen.
Ha en fortsatt bra söndag /Tina
Jag önskar jag kunde säga något klokt, men ord räcker inte till när man förlorar någon man älskar.
Så klokt av dig att ta hand om dig genom att åka till stugan och gå ut och fotografera. (Jag hoppas jag hittar dig hos fototriss också - ska fixa till min inlägg där idag.)

Stor styrkekram till dig!
Katarina
Svar från Tinaspicture 2013-01-13 10:48
Det svåra är att säga det enkla för man tror inte att något hjälper som tröst. Men det gör det och det kan jag intyga som fått ett otroligt genvar på min privata blogg där jag bloggat både före och efter cancerskiten.
Tinaspicture är min blogg på fototrissen :)
Hejsan!

Ladda batterierna ordentligt nu. En dag i taget..Fina bilder ...

Mvh.Tony...

PS/ Har du fikat på något utedass då? För kallt eller? :))
Svar från Tinaspicture 2013-01-13 10:51
Just precis Tony, en dag i taget.
Fikat får bli när våren kommer och man kan sitta ute ;)
Ha en fortsatt bra dag :)