Ett minne för livet oavsett när du tog det

En bilutflykt.....

Gjorde sällskap med äldsta dottern och hennes familj till Westerqwarn, Kolbäck. Varje måndag under några veckor så samlas här bil och motor-entusiaster.  Allt från "moppe" till finfina bilar med kromade lister. Träffade för övrigt slumpartat min bästis från skoltiden som äger en Cougar sen fjorton år tillbaka. Hon och hennes man kom dit i varsin fin bil.

Det är hennes Cougar och i lacken syns hennes makes bil.

En riktig folkfest var det med mycket folk och motorer till höger och vänster.

Nedan detaljer från en Indian 1923

För övrigt så laddade jag ner en testversion av Lightroom5 idag, som bilderna är redigerade i. Funderar på om jag ska köpa programmet....Hmmm??

Postat 2013-07-15 22:12 | Läst 838 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotokurs på ett enkelt sätt

Jag måste ge ett tips !!!

Om man är nybörjare och köpt sig en digital systemkamera,  så vill man ju efter ett tag lära sig mer om sin kamera. Man sitter där med användarhandboken och försöker läsa sig till dom olika funktionerna på kameran. Vilket jag själv gjort många gånger och sen provat praktiskt, men liksom inte riktigt fattat dom tekniska funktionerna riktigt för att få till en bra bild.

Vitbalans hit och vitbalans dit. Bländare hit och bländare dit.

Men den här sidan som jag hittade ikväll var ju klockren för nybörjaren och även för mig som har använt min kamera ett tag och ändå inte fattat alla finesser ordentligt. Men med hjälp av denna sida och så kommer funktionerna på kameran att ge en bättre förståelse för alla funktioner.

www.kameravaskan.se 

Jag gillade sidan och dom enkelt förklarande videosnuttarna på Fotokursen.

Är man ny med sin kamera är det väl värt att titta på detta, tycker jag.

Postat 2013-07-14 23:37 | Läst 893 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jakten på insekter

Tog mig en kvällspromenad utmed Västlandasjön här i Sundänge. Hängde stativet på ryggen, knäppte på mig magväskan med zoom objektivet och min kamera med macro objektivet på axeln och gav mig iväg. Jag ville hitta insekter att fotografera och hade en tanke att jag skulle vara seriös och ställa upp stativet och skruva på kameran.

Men som vanligt så slutar det med att jag kör utan stativ. Att hålla kameran still är inte det lättaste utan stativ och speciellt när man ska ta ett foto riktigt nära,  innan man hittar en bra skärpa i linsen. Det blir till att ta ett djupt andetag och hålla andan och sen är det bara att knäppa en serie bilder. Sen får man hoppas att det blir några fina bilder. Latmasken i mig orkar inte ställa upp stativet.

Folk som kom gåendes på sin kvällspromenad med sina hundar undrade säkert vad jag höll på med,  när dom såg mig sittandes på huk i buskaget längs gångstigen. Dom inser när dom passerar mig att det inte är en person som uträttar sina behov olämpligt. Utan en galenpanna som fotar något dom inte ser. En dam undrade om jag fotade blommor.

Det som fångar mitt intresse är små insekter som larver, flugor, humlor och annat smått.

Jag inser ju att jag måste skaffa mig ett myggstift och bättre byxor och skor om jag ska hålla på och ge mig ut i buskagen. Det duger ju inte att ligga på knä i mina "finbyxor" och lågskor som inte når upp över fotknölarna och med såna där låga strumpor på fötterna. Fästingar och annat kan ju krypa upp längs benen. Det känns ju lite onödigt eftersom jag åkt på borrelia en gång och fick invalidiserande ledbesvär (som gick över med medicinsk hjälp) för några år sedan.

Fick några bra bilder på flugor och lite annat också så jag är nöjd med kvällens fotosafari i omgivningarna.

Postat 2013-07-14 21:05 | Läst 3234 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ornitologfråga...

Fotade några fåglar i St:Annas skärgård naturreservat, Östergötland. Någon som vet vad dom heter ?

Postat 2013-07-12 23:39 | Läst 894 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ögonblicksbilder a´la turist

Stannade till i Borensberg sluss vid Göta kanal idag. Jag satte mig på en bänk tillsammans med ortens pensionärer som har det som nöje att sitta och titta på hur det slussas med båtarna. Dom lär nog se ett och annat varje dag. Själv fick jag mig ett gott skratt åt fem herrar som kom med en liten motorbåt.

En höll på att trilla i, en annan höll på att klämma huvudet mellan båten och slusskanten när han skulle plocka upp båthaken han tappat och en tredje satt och pikade deras klantighet. Ha ha ha ett nöje att kolla in hur det går till att slussa.

Viktigt att hålla reda på linorna. Oftast var det tjejer/ kvinnor som hoppade av och skötte det. I slänten sitter publiken och tittar på. Många hade kaffe och annat gott med sig att dricka till detta gratisnöje.

Slussvaktarkillen hade fullt upp att göra.....

Min road trip är över för denna gång och jag har hunnit med en hel del under dessa dagar. Det lär bli fler gånger jag pyser iväg under semestern. Jag har fått ihop en hel del bilder mer eller mindre bra. En del lär nog "poppa" upp här men dom flesta hamnar på min ordinarie fotoblogg där jag inte skriver så mycket utan bara visar upp bilder.

Postat 2013-07-12 23:04 | Läst 770 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa