Jakten på insekter

Tog mig en kvällspromenad utmed Västlandasjön här i Sundänge. Hängde stativet på ryggen, knäppte på mig magväskan med zoom objektivet och min kamera med macro objektivet på axeln och gav mig iväg. Jag ville hitta insekter att fotografera och hade en tanke att jag skulle vara seriös och ställa upp stativet och skruva på kameran.

Men som vanligt så slutar det med att jag kör utan stativ. Att hålla kameran still är inte det lättaste utan stativ och speciellt när man ska ta ett foto riktigt nära,  innan man hittar en bra skärpa i linsen. Det blir till att ta ett djupt andetag och hålla andan och sen är det bara att knäppa en serie bilder. Sen får man hoppas att det blir några fina bilder. Latmasken i mig orkar inte ställa upp stativet.

Folk som kom gåendes på sin kvällspromenad med sina hundar undrade säkert vad jag höll på med,  när dom såg mig sittandes på huk i buskaget längs gångstigen. Dom inser när dom passerar mig att det inte är en person som uträttar sina behov olämpligt. Utan en galenpanna som fotar något dom inte ser. En dam undrade om jag fotade blommor.

Det som fångar mitt intresse är små insekter som larver, flugor, humlor och annat smått.

Jag inser ju att jag måste skaffa mig ett myggstift och bättre byxor och skor om jag ska hålla på och ge mig ut i buskagen. Det duger ju inte att ligga på knä i mina "finbyxor" och lågskor som inte når upp över fotknölarna och med såna där låga strumpor på fötterna. Fästingar och annat kan ju krypa upp längs benen. Det känns ju lite onödigt eftersom jag åkt på borrelia en gång och fick invalidiserande ledbesvär (som gick över med medicinsk hjälp) för några år sedan.

Fick några bra bilder på flugor och lite annat också så jag är nöjd med kvällens fotosafari i omgivningarna.

Inlagt 2013-07-14 21:05 | Läst 3208 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den vita larven var ju riktigt gullig.
Svar från Tinaspicture 2013-07-14 21:38
Ja visst är den :)
Väldigt fina färger i den sista bilden och den fina vita larven sticker ut ordentlig. Visst bör man ha ordentliga kläder och skor. När man fotograferar makro är det inte dumt med en bit liggunderlag att stå på knä eller eventuellt lägga sej på.
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2013-07-14 21:41
Jaaa...en bit liggunderlag följer med nästa gång. Att jag inte tänkte på det och tack för dina ord om sista bilden. Jag kände när jag gick hem att den bilden blev lite extra bra.
Fina bilder Christina! =)
Ha en fin kväll!
Svar från Tinaspicture 2013-07-14 22:21
Tack Heléne och detsamma till dig också :)
Det är fina bilder, Skärpan itter där den ska.
Jag var ute i Ågesta igår och jag tyckte det var rätt ont om insekter. Fast jag var rätt bekväm av mig Jag strosade längs den smala grusvägen och spanade in om jag kunde se några insekter i gräset i dikeskanten. Vet Du vad Du har fotograferat? Jag har ingen aning i 99,999 % av fallen
Svar från Tinaspicture 2013-07-14 22:24
Tack så mycket Björn.
Jag är nog också rätt så bekväm av mig. Kan bero på min klädsel och nej är svaret på din fråga om jag vet vad insekterna heter. För mig är det larv, fluga, mygg och fjäril ;)