Ett minne för livet oavsett när du tog det

Har du några bra tips ??

Det pågår mycket runt mig och kameran har inte fått lufta sig som jag helst skulle ha velat. När man är borta så mycket som jag är, så blir vissa ledighetsdagar fullspäckade med saker som måste tas tag i. Men jag är så sugen på att fotografera och min tanke var att ta en fotopromenad, men när det blåser som det gör idag så känns det inget lockande. Hoppas det lugnar ner sig framåt dagen.

Det blev i alla fall ett foto igår på detta vackra hus. Numera så inrymmer det tidningen Bärgslagsbladets lokaler.

Jag funderar på att plocka ut en hel del foton från mina arkiv och göra en fotobok med blandade bilder att bläddra i. Nu undrar jag om det finns någon som har ett bra tips på var man kan beställa det. Lite koll har jag, men du kanske har något förslag som jag har förbisett.

Postat 2013-11-28 08:18 | Läst 948 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Efter detta blir det lugnt från mig.....

Skickar iväg ett inlägg till, för nu kommer det inga fler på ett tag. Det är dags att jobba igen och då blir det inget fotande med Canon. Däremot tar min Samsung över och instagram. Nu blir det bilder också fotade idag, men konverterade till svart/vitt.

Dom tre sista är i ordningsföljd; sonens sambo, min mamma som fyller år idag och mitt barnbarn.

Instagram; tinaspicture heter jag om du vill kolla fler bilder.

Postat 2013-11-13 22:59 | Läst 1086 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lite mer speciellt från Kungsör

Något det också finns gott om i Kungsör är mistlar. Det som man närmast förknippar med julen. Nu är misteln fridlyst här i kring och kommer oftast importerad från Frankrike i juletider. Äger du ett eget träd med mistel så är det tillåtet att plocka för eget bruk.

Men först en test....Hur många sidensvansar hittar du i granen ?

Rätt svar: 12 st + 1 st som sitter väldigt dolt bakom den längst upp till höger. Så den räknar jag bort som osynlig.

Postat 2013-11-13 20:20 | Läst 1125 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Turist i min hemby Kungsör.

Jag tog mig till min hemort Kungsör idag där jag är uppväxt. En tanke hos mig var att ta mig till Jägaråsen och kolla in utsikten samt spana hur ridbanan ser ut idag. Kände mig som värsta naturfotografen med två kameror släpandes om halsen. Idag krånglade jag inget med några inställningar :p på teleobjektivet utan körde enbart på auto. Jag hade ingen lust att tänka på sånt idag.

Kung Karls kyrka, ritad av Nikodemus Tessin. Om det var den äldre eller den yngre Tessin minns jag inte. I bakgrunden det gamla vattentornet som länge försörjde Kungsörarna med vatten.

Kungsudden, en byggnad som finns kvar sedan kungarnas framfart i Kungsör. Idag museum och cafe/matställe. I källaren finns ett utrymme där många festligheter hålls. Den äldre delen av Kungsuddens byggnader där Drottning Kristina höll till finns inte kvar. Norra Kungsladugården med dess halmtak brändes ner av Arbogapyromanen på 70-talet.

Något som är vanligt i Kungsör är att det finns gott om ekar. Här är Ekudden, kommunens campingplats som ligger fint i utloppet av Arbogaån som mynnar ut i Mälaren.

Schelins båtbyggare är väl känt bland seglarna. I alla fall de som är lite äldre. Här byggdes måga fina segelbåtar.

Till sist en bild på Drottning Kristinas ridbana på Jägaråsen. När jag var lite så kunde man gå runt i den stenlagda labyrinten. Om några år kommer den inte alls att synas. Här vill jag skicka en stor risbukett till Kungsörs kommun som inte bevarar denna plats på ett bättre sätt. Skitdåligt helt enkelt. Snart kan kommunen ta ner sin (eller varför inte redan nu) skylt som dom gör reklam om Drottning Kristinas ridbana. En kulturskatt som dom bara låter försvinna.

Så här såg det ut när jag var liten/yngre. Ni ser ju själva hur Kungsörs kommun misskött platsen. Bilden är ett vykort påklistrat på en ask som jag har.

Postat 2013-11-13 18:55 | Läst 1486 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En fotokurs skulle inte vara helt fel !!!

Vad gör man en tisdags kväll och det är inget att se på TV? Kolmörkt ute och jag vill fota !! Tjaaa, det blev till att rigga upp stativet, röja undan på bordet så det blev fritt från prylar och ladda kameran (slå på on)  Sen var det bara att fundera ut något att fotografera.

En liten kopparskål fick det bli. Taklampan som extra ljus och en bit folie som jag riggade upp fick duga som hjälpmedel. Man tager vad man haver.

Mina orkideér har ju börjat blomma så jag offrade en blomma och testade med P, Tv och Av och knäppte en massa bilder. Ändrade iso och en massa annat och till slut visste jag varken ut eller in vad som blev bäst.

Fram med blomsprutan och sprayade lite vatten....för att testa en annan variant av bild.

Lägger till ett pärlhalsband.....

Gick över till att endast ha en blomma på bild.

Och en närmare studie av orkideén.

Jaha....vad fick jag ut av det här kvälls projektet? Egentligen ingenting för ju mer jag rattade hit och dit och knäppte fler och fler bilder i alla möjliga vinklar så blev jag mer osäker på vad jag gjorde rätt eller fel. Sen fick jag sitta och redigera bilderna med kontrast och ljus. Det som jag ville undvika med att få till det rätt från början när jag knäppte korten. Jag skulle behöva någon som praktiskt kan lära mig direkt dom små knepen i vilka situationer jag ska använda programvalen. En intensivkurs skulle inte sitta helt fel. Små tips och råd om ljus, komponering och att ratta på knapparna. Mycket kan man läsa sig till men praktisk övning under ledsaga är nog det bästa. Eller vad säger du?

Postat 2013-11-12 21:16 | Läst 1796 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa