På fast mark igen.....

Jag har lite bilder att gå igenom. Jag har fotat med min Canon och mobilen under den här tiden jag har varit på jobb. En månad har jag varit hemifrån och jag ska nu vila upp mig några dagar innan det är dags för safari i Tanzania på måndag.

27 december klev jag ombord efter att med mina kollegor åkte flyg till Helsingfors där Cinderella hade en ny tillfällig rutt mellan Helsingfors och Tallin. Över nyår så kallade vi oss för ryssbåten då 2300 ryssar chartrat skutan för att ta dom till Helsingfors, Tallin, Stockholm och sen tillbaka till St.Petersburg för att lämna av ryssarna igen efter sex dygns rysskryssning.

Nu klev jag med flera aldrig av i St.Petersburg eftersom det krävs visum eller sjömansbok. Hamnen såg inte något inbjudande ut heller även om staden som sådan säkert har en hel del att visa upp.

När denna tripp var avslutad så blev det några till Helsingfors-Tallin kryssningar innan vi begav oss mot Landskrona. En tripp som tog två dygn innan vi kom fram till Skåne över Östersjön.

Halv sju på morgonen så var vi några stycken som tog oss upp på däck tolv för att fota. Det blåste ordentligt kallt och mörkret gjorde att bilderna inte blev så bra. Men det blir ett minne i alla fall. Det är andra gången jag åker under Öresundsbron med Cinderella. Förra gången var 2009 då vi la oss på dock i Landskrona för första gången.  Då var det dagsljus när vi passerade under.

Jag trodde skorstenen skulle slå i bron men vi hade sju meter tillgodo fast det inte såg ut så när vi passerade under.

Tre veckor har vi legat på dock och rustat upp in och utvändigt.

Nu måste jag ut och skotta snö, plikten kallar.

Fortsättning följer.....

Inlagt 2014-01-30 09:38 | Läst 1033 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande att få vara med och segla under Öresundsbron, med ett stort fartyg... Låter som en härlig kryss, men jag kan tänka mig att ni får jobba med 2300 ryssar ombord... :) Synd att ni inte kunde gå i land i S:t Petersburg...
Ser gärna mer... och trevlig resa sedan!! :)
Svar från Tinaspicture   2014-01-30 19:39
Det har varit en upplevelse att vara med om. Lite speciell så att säga ;)
Rysskryss...vilket roligt ord det blev. Ser oxå gärna mera bilder....och önskar dig en förträfflig safari!
Svar från Tinaspicture   2014-01-30 19:40
Ja nu närmar det sig med stormsteg. På söndag bär det iväg.
Hej Christina.
Det är alltid bra att höra om din upplevelse till sjöss.
Hoppas på en trevlig safari och ser fram emot bilderna av det också.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Tinaspicture   2014-01-31 10:13
Ja nu packar jag för fullt och ser över kameraväskan. Bilder kommer så småningom och förmodligen via mobilen i första hand under resans gång. Resten när jag kommit hem igen. På söndag (inte måndag som jag trodde) bär det av till Tanzania. Ha det så gott :)