Jag köpte mig lite sällskap....

Ända sedan jag var tio år så har jag haft akvariefiskar. Med undantag för dom sista åtta - nio åren. Mitt 150 liters akvarium, som jag hade tidigare läckte ut i stort sett allt vatten och dom fiskar som överlevde gav jag bort. Sålde också akvariet med alla prylar till en som skulle täta om det. Sedan jag blev själv (änka) så tycker jag att det känns lite ensamt emellanåt och har funderat på att skaffa en katt. Men min reslust gör att jag tvekat. I stället har jag tagit upp min gamla hobby igen och skaffat mig ett akvarium. Dom klarar sig fint om jag skulle vara borta ett tag med hjälp av veckomat i form av tablettklumpar som löses sakta upp.

Blå dvärggurami

Igår var jag och handlade fiskar till akvariet som stått till sig ett par dagar.

Röd kampfiskhona

Det är några av arterna jag köpte mig. Det är inte billigt att starta upp ett akvarium. Mycket som behöver inhandlas men det mesta är ju engångsutgifter. Så nu har jag lite foto objekt att ta till när jag känner för det.

Inlagt 2014-07-31 17:24 | Läst 2397 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Akvarium är trevligt. Jag har ett korallrevsakvarium. Jag började i slutet av 70-talet och slutade runt 1990. Men för 7 år sedan startade jag upp ett igen och det rullar på fortfarande. Som du skriver så är det inte billigt, mitt kar är nu snart uppe i ett 6-siffrigt belopp, men då räknar jag in 7 års drift också. Fina bilder du fått till, det är inte lätt att fotografera fiskar, genom glas dessutom med alla reflexer mm. Har det så trevligt med dina nya husdjur:)
Svar från Tinaspicture 2014-07-31 18:09
Åh,,,korallrevsakvarium. Det skulle jag helst vilja ha men där krävs det lite mer jobb, kan jag tänka mig. Näe lätt att fota fiskarna är det inte. Jag tog en massa igår kväll och dom flesta dåliga. Köpte en så fin kampfisk som jag tänkte jag skulle fånga fint på bild. Men jag ger mig inte. Så småningom ska jag lyckas :)
Ett bra val och en riktig utmaning att få bra bilder på. Vi har fiskar i ett akvarium och grodor i ett annat. Trots ett stort djurintresse har vi inte tid att ha hund eller katt. Dessutom är det svårt de gånger man vill åka bort. Vi är hundvakt ibland istället och då får man lite av behoven tillgodosedda.
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2014-07-31 20:23
Grodor !!??!! Jag får låna barnbarnen ibland också ;)
Har också haft akvarium för många år sen med olika guramis som var mina favoritfiskar, blir sugen igen när jag ser dina bilder men har helt enkelt inte plats och dessutom fullt upp med allt annat. Hoppas på fler bilder framöver!
Svar från Tinaspicture 2014-08-01 17:19
Jag har egentligen inte heller plats. Bor bara på 37 kvadrat. Men det är väldigt rogivande att titta på. Ha en bra helg :)