Ett minne för livet oavsett när du tog det

Mitt första ordentliga försök................

Idag provade jag att fotografera porträtt för första gången. Visst har man testat på det lite men då har det bara blivit ett par stycken bilder. Nu hade jag reflexskärm och tog några bilder med blixt. Dom flesta är dock tagna med naturligt ljus.

Vi höll till i ett inglasat uterum hemma hos min dotter med endast en skir gardin som bakgrund. På vissa bilder så såg man lite av fönsterbågarna och jag fick dra i reglagen lite för att få bort dom. Det gjorde att ett blåaktigt sken uppstod som bakgrund. Men det påverkade inte dottern så mycket när jag redigerade. Beroende på var jag stod i rummet så syntes karmarna mer.

Mitt barnbarn fick också vara med på bild.

Något jag måste lära mig framöver är att redigera bilder. Där känner jag mig inte hemma för jag har aldrig hållit på så mycket med det. Jag brukar bara redigera kontrast med ett klick och kanske dra i spaken till högdager och ljusa upp någon bild emellanåt.

Jag hoppas att någon skulle vilja ge mig en liten form av kritik. Ris eller ros mottages tacksamt för det är det jag vill lära mig av, att kunna se dom "fel" och "brister" som jag gjort.

I det stora hela så är jag nöjd men man kan alltid förbättra sig.

Postat 2017-06-04 20:13 | Läst 743 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tre år efter den stora skogsbranden 2014 ................

Idag har jag hittat ett nytt ställe att åka till på mina fotoutflykter.

Hälleskogsbrännans naturreservat i Västmanland, där den stora skogsbranden härjade 2014. Det var första gången som jag åkte dit och jag funderar på varför jag inte kommit på det tidigare. Nu kommer jag att besöka området fler gånger framöver.

Det var en märklig och konstig känsla att åka km efter km på skogsvägarna där trädstammar stod uppradade utan en grön kvist. Marken har börjat återhämta sig och grönskan har återkommit så sakteliga.

Jag kommer helt klart att återvända hit fler gånger och se hur det utvecklar sig med naturens återhämtning som är fantastisk. Man får passa sig när det blåser läste jag för träden är ju helt döda och rötterna sönderbrända så dom står ostadigt när det blåser.

Nästa gång ska jag ta med mig fikakorgen. Det var orutinerat av mig att inte ta med något. Endast ett kexchoklad följde med som snacks i fotoväskan.

Postat 2017-06-03 21:43 | Läst 871 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera