Mitt första ordentliga försök................

Idag provade jag att fotografera porträtt för första gången. Visst har man testat på det lite men då har det bara blivit ett par stycken bilder. Nu hade jag reflexskärm och tog några bilder med blixt. Dom flesta är dock tagna med naturligt ljus.

Vi höll till i ett inglasat uterum hemma hos min dotter med endast en skir gardin som bakgrund. På vissa bilder så såg man lite av fönsterbågarna och jag fick dra i reglagen lite för att få bort dom. Det gjorde att ett blåaktigt sken uppstod som bakgrund. Men det påverkade inte dottern så mycket när jag redigerade. Beroende på var jag stod i rummet så syntes karmarna mer.

Mitt barnbarn fick också vara med på bild.

Något jag måste lära mig framöver är att redigera bilder. Där känner jag mig inte hemma för jag har aldrig hållit på så mycket med det. Jag brukar bara redigera kontrast med ett klick och kanske dra i spaken till högdager och ljusa upp någon bild emellanåt.

Jag hoppas att någon skulle vilja ge mig en liten form av kritik. Ris eller ros mottages tacksamt för det är det jag vill lära mig av, att kunna se dom "fel" och "brister" som jag gjort.

I det stora hela så är jag nöjd men man kan alltid förbättra sig.

Inlagt 2017-06-04 20:13 | Läst 748 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tycker du har lyckats bra men om du är med på facebook kan jag tipsa om att gå med i gruppen "Kvinnliga fotografer" där man får bra tips och konstruktiv kritik för att utvecklas med sitt fotande.
Svar från Tinaspicture 2017-06-05 18:33
Tack Sirpa :) Jag ska kolla in den gruppen. Tack för tipset.