Ett minne för livet oavsett när du tog det

Etthundrade inlägget.....

Då blir det en bildkavalkad i en salig blandning.

Avslutar med en bild på två av mina (sex) barnbarn när jag tog med dom på en roadtrip i somras.

Postat 2013-11-11 22:49 | Läst 1092 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det blir inte många kvar......

Det här med att fotografera och få en bra bild som man känner sig supernöjd med, är inte det lättaste. För min del så knäpper jag massor med bilder på samma motiv när jag fotar macrobilder. Det slutar med att jag får sitta och ta bort massor med bilder när jag laddat upp dom i datorn. Allt för många är suddiga, fel ljus, fel vinkel eller något annat jag inte gillar. Till slut hade jag bara ett tiotal kvar av alla dom motiv-bilder jag tog idag.

Den här blev kvar av ca fem, sex tagna på lövet och ändå är jag inte nöjd med bilden. Jag använde Tv och försökte med alla möjliga inställningar med iso och fokuseringspunkter. Jag kan inte komma på vad jag gör för fel. Den här bilden togs med 1/125 sek, f/5,6, iso 100

Det var så fint ute på förmiddagen och solen sken så det gnistrade i frosten och jag hade förväntat mig många fina bilder, av alla jag tog. Det såg så bra ut i displayen när jag kollade på bilderna direkt men när jag laddat upp dom så blev jag besviken på många av bilderna. Nej, jag skulle bara ha hållit mig till programläge P som jag brukar. Nu är jag inte missnöjd med alla bilder jag tog. Många är helt okej och duger gott att titta på. Jag är nog för självkritisk i min redigering och radering. Nu tror inte jag att jag är ensam om att göra så här. Det handlar nog snarare om att man sätter lite högre krav på sig själv. Eller är det bara jag.......

Men testar man inte så lär man sig inte......

Postat 2013-11-11 13:00 | Läst 823 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inget att slingra sig över.....

Sen har vi ju dom här slingrande objekten också på tropikarium i Kolmården. Jag gillar dom inte men så länge dom är inom glas och bom så funkar det. Men absolut inte om det dyker upp något slingrande i omgivningarna av mig.

Kamera: samsung galaxy SII

Canon eos 60D och mitt Tamron objektiv. Den här ormen (vars namn jag inte kommer ihåg) hade väldiga gäsp-övningar, såg det ut som.

Har fler gäspande bilder men nöjer mig med dessa.....

Sen fanns det ju andra fler trevliga djur, i mitt tycke.....

Tama rockor som man fick känna på med försiktighet. Härlig utflykt med barnbarnet har jag haft idag :)

Postat 2013-11-09 23:09 | Läst 1519 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Små söta övningsobjekt.....

Vad gör man en regnig lördag ?? Jo man ger sig ut på en utflykt. Nu passade det ju bra att åka dit och samtidigt ha barnbarnet med sig. Drygt tio mils åkande till Kolmården och tropikariet. Men det här med att fota snabbt, effektivt och inomhus utan blixt....Hmmm, inte det lättaste att få till knivskarpa bilder. För det går undan när man skulle fota aporna. Men kul var det.

Det var bra övning att snabbt ändra inställningar och hoppas att det blev några bra kort. Inomhusmiljö med spotlights lite här och där gjorde att man fick verkligen testa sig fram.  Det blev en hel del raderande när jag kom hem (trodde nog att fler bilder skulle bli bra) innan jag blev nöjd med de som är kvar.

Ps. blev lite redigerande med kontrast och ljus i vissa bilder.

Postat 2013-11-09 21:28 | Läst 1427 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fyrfota djur att testa på......

Vad ska man öva att fotografera på, funderade jag på i morse. Jag behöver lära känna mitt nya objektiv och eftersom jag igår bokade en safariresa till Tanzania i februari nästa år, så behöver jag öva.

Strömsholm for upp i huvudet för där finns massor av fyrbenta djur. Hästar i hagarna brukar det alltid finnas där sent in på hösten i hagarna. Men nu var jag nog lite väl sent ute så här i novembermånaden. Inte en enda häst i dom stora hagarna. Jag som skulle testa att fota på långt håll.

Nåväl gick en runda vid slottet där galoppbanorna är och några tjejer var där och red på sina hästar.

Jag for sen vidare till Ålholmen mot Kvicksund. Minsann så var hagarna fulla av fyrfotingar. Här brände jag av en hel del bilder.

När jag närmade mig stängslet då dom stod och åt i lugnan ro vid höbalarna så gillade dom inte min plötsliga närvaro utan satte av i galopp, men hungern fick dom strax att vända tillbaka. Men dom hade full koll på mig.

Sen tröttnade jag på dessa bjässar för dom bara stod vid sina höbalar och åt. Ingen mer fart på dom blev det. Så jag for hemåt mot Köping igen och tog mig nu till Norsa hagar. Här har jag aldrig varit förut men det är ett populärt fotoställe för fågelentusiaster. Nu var det ju inte fågelsäsong men jag tänkte spana in stället ändå. Hit kommer jag att återkomma, det kan jag lova. Väldigt fint ställe.

Det fanns några fyrfotingar här också. Inte det bästa fotovädret, gråmulet och lite kylslaget. Men vad gör det när man ska testa och lära sig hantera  sitt objektiv.

Postat 2013-11-07 17:07 | Läst 896 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 68 69 70 ... 88 Nästa