Känn lugnet.....del 1.

Jag vet inte varför, men jag satte in USB-minnet med gamla foton som jag kopierat. Jag hamnade i filen från fäbon i Leksand. En fäbod som funnits i släkten sen slutet på 1800-talet och som är dokumenterat i fäbodinventeringen från 1500-talet. Det finns också anteckningar i min släktforskning om händelser som skedde här i skogarna i mitten på 150o-talet.

Kanske var det den här bilden som fångade mitt intresse mest ikväll. Min mamma med mitt äldsta barnbarn. Min far och min kära make på fäbotrappan. Min far gick bort förra lördagen och min älskade make för åtta månader sedan. Sorg och vemod när jag ser bilden men samtidigt en glädje för framtiden i mitt barnbarn. Bilden är taget 17 augusti 2010.

Jag står som nästa generation att ta vid och förvalta denna guldgruva till fäbod. Hur jag ska göra har jag ännu inte bestämt mig för. Men håll till godo med bilder från svunna tider och tänk er in hur det var att buffra kreaturen hit på somrarna. Det finns två fäbodar på detta ställe och ingen bilväg hit. Man får gå dom sista kilometrarna genom skogen för att komma hit.

Det finns mycket historia på den här platsen som man skulle vilja få berättat för sig. En del finns bevarat i gästböckerna från 1940-talet. Ingen får gå härifrån utan att ha antecknat några rader. Spännande rader från krigstiden då två Norrmän fick bo här under krigstiden. Deras bomärke finns ritat eller vad det nu betyder, det dom ritat. Tankarna får fantisera fritt när man läser deras tacksamhet.

Inlagt 2013-08-23 22:54 | Läst 1740 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vacker plats där jag förstår att du kan känna lugn och frid.
Fint också att ha bilder på de älskade släktingar och vänner som gått före. Så färskt för dig så jag förstår att det är smärtsamt. Varma tankar till dig!
Svar från Tinaspicture 2013-08-23 23:39
Tack Margareta för fina ord :)