Lite streetphoto i Köping................

Det går lite tid mellan mina blogginlägg. Men det kommer lite då och då. Jag har hållit på med att gå genom mitt bildarkiv och jag är inte klar än på långa vägar. Fy sjutton vad mycket skitbilder som samlats. Förstår inte att jag inte rensat direkt när jag lagt in bilderna på datorn. I synnerhet dom suddiga bilderna !!!

Fotograferandet har varit desto mer aktivt än min blogg. Tog mig en tur ner på stan för att fota lite streetphoto på min hemmaplan i Köping. Jag tycker det är svårare att göra det i sin egen stad. Även om jag knappt känner så många, så känns det ändå lite påträngande. Det är ju ändå en liten stad Köping och dom flesta är ju bekanta med varandra på det ena eller andra sättet. Men eftersom jag inte är uppväxt här så är jag ju lite som en "utböling" ändå. Så jag får tänka så.....Främling i min stad ;)

Häromkvällen så tog jag mig ut i närheten av min trädgårdstomt. Vi har en liten skog i anslutning till tomten. Ner på knä och försöka fånga en spindel i sitt nät där den fångat ett byte. Motljus så det skriker om det, men otålig som jag är och när man ligger där så vill man få det avklarat snabbt, så man kan resa sig upp igen och inte ligga där och vänta på att fästingarna angriper en.

Jaha.........då blir det så här.

Jag vet inte vad jag ska tycka om bilden. Skräpkorgen eller inte??

Spindeln under nätet med sitt byte. Jag borde haft mer tålamod och få in skärpan bättre på spindeln och bytet och samtidigt väntat på bättre läge med solen.

Inlagt 2016-08-18 20:48 | Läst 1439 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej! Gatufoto omgärdas av mycket 'tyckanden' tycker jag.. :-) Nästan som att det finns givna 'regler' för hur man ska fotografera för att det ska kallas 'gatufoto'.. Jag tycker inte det finns några 'regler', fota så som du tycker känns bäst! Men räkna med att personer som 'vet om' att dom blir fotograferade kanske inte alltid vill det, eller kanske tvärtom.. och kanske även säger det! Men man har rätt att fotografera på allmän plats, om man nu inte fotar någon så att det uppenbart kränker någon. Men detta är väldigt 'flytande', det går nog att googla på.. Förstår också att det är svårt i mindre städer jämfört med större!

Jag bor i Stockholm och möter 'nya' människor varje gång jag går ut på stan, fast jag bott här i mer än 30 år.. det är ytterst sällan jag känner igen någon.. dessutom är här mycket turister som 'förnyas' hela tiden.. Dom är lätta att fota, eftersom dom själva fotar mest hela tiden..

När jag fotar 'på stan' numera så gör jag som i den här, min senaste blogg, där beskriver jag just 'min metod': http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/dit-magen-pekar-dar-kan-det.htm#comments
Lycka till! Hälsn!
Svar från Tinaspicture 2016-08-21 18:38
Hej Jan och tack för dina ord. Jag ska kolla in din blogg :)