Makrofoto på hemmaplan................

Sen jag flyttade ihop med min sambo i hans hus för tre och ett halvt år sen (jag äger 1/2 numera) . Så har jag sakta men säkert utökat blommorna i rabatterna. Anlagt en helt ny rabatt också. Jag har en baktanke med det. Jag vill locka fler insekter till trädgården. Nu är vår närmsta granne på ena sidan skog och en massa hus på andra sidan huset. Vi ligger först vid infarten till detta villaområde. Så på det viset är det ju perfekt och locka till sig förhoppningsvis lite mer fjärilar som fladdrar runt i skogen.

Vi har också planer på att bygga en liten damm. Inget stort utan bara så man har lite porlande vatten. Det är lite roligt för sambon har sagt i förbifarten att han inte är så mycket för sånt där, när jag fört det på tal. Så jag skaffade en sån där liten pump för ca 300 spänn och gjorde en liten fontän i en balja.

Då tyckte han det lät lite trevligt med porlande vatten så nu var det han som kom med förslaget om en "liten damm". Jag var inte sen att säga Ja :)

Tills vidare så får jag hålla tillgodo med det som hittills blommar i trädgården som dessa pyttesmå blommor som är kantväxter.

Ibland dyker bärfisen upp bland blommor och blader.

Så nu ser jag fram mot att makrofota i min trädgård :))

Inlagt 2018-05-15 19:23 | Läst 1332 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder, gillar särskilt bärfisen. Så kvinnlig list kanske leder till en damm :). Har haft ett antal olika varianter, men de senaste har varit typ porlande bäck eller fontän där vattnet rinner ner i en gömt vattenmagasin så man inte har öppet vatten, lite för att undvika extra mygg, men har man rörelse i dammen så får man nog inte så många extra mygg ändå
Svar från Tinaspicture 2018-05-17 19:35
Tack så mycket Peter :)
Jag har också funderat på mygg för dom vill man ju inte ha extra av ;)
Så ska en slipsten dras...... Lycka till med dammen! Jättefina makrobilder, dom där små kantblommorna verkar söta/ Björn T
Svar från Tinaspicture 2018-05-17 19:35
Tack Björn :)
Väldigt vackert! Låter som du är riktigt smart..
Hälsn!
Svar från Tinaspicture 2018-05-17 19:36
Jag tackar så mycket :)