Matfotografering......

Jag håller på att öva mig på matfotografering. Det är inte så lätt och mycket att tänka på innan. Det är placering, ljus, komposition och i vilken vinkel man kan tänkas ta bilden.

Jag har valt ut tre bilder och hoppas jag kan få lite konstruktiv kritik så att jag kan bli bättre. Vilken bild gillar du mest och kanske varför. Du kanske ser något jag inte ser.

Gott är det med inlagd gurka i alla fall :)

Inlagt 2019-04-08 15:25 | Läst 230 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.





(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den första är för mörk, den andra är lite för rörig för min smak. Bild tre är bäst, den har bra ljus och gurkan ser fräsch och lite krispig ut, snyggt. Men jag funderar på om bilden blir bättre om du plockar bort sockret, ättikan, pepparn och lägger dit någon dillkrona och en gurkbit istället. Men matbilder är svårt, det ser så enkelt ut när man ser bilder men när man själv ska fotografera blir det genast mycket svårare.
Svar från Tinaspicture   2019-04-08 19:57
Tack för bra feedback. Bra tips 👍hade mina funderingar åt det hållet också.