Min favorit Krabbspindeln...............

Jag har en favoritspindel.....

Jag som har haft spindelfobi !!

I och för sig kan jag inte med spindlar som är inomhus. men jag är inte lika flamsig om jag får syn på någon. Fotograferandet har hjälpt mig att bota värsta spindelrädslan.

Igår gick jag fem meter utanför tomtgränsen och fick syn på min favorit, Krabbspindeln. Kanske just för att den inte ser ut som en vanlig spindel.

När jag sitter där på huk kommer grannens små pojkar som är runt 6 år gamla och undrar vad jag gör. Jag berättar då att jag har hittat den här spindeln och fotograferar den. Jag visar bilder som jag nyss har tagit i kameran. Dom frågar intensivt på barns vis och nyfikenhet om spindeln och jag berättar om krabbspindeln. Kände mig som en värsta naturvetare helt plötsligt ;)

Dom undrar också över fotografering och säger att man får inte ta bilder på folk. Jag svarar vänligt att det får man men inte om dom är hemma på sin egen tomt eller på något annat privat ställe. De gick precis några förbi på andra sidan trottoaren och då undrade grabbarna om man fick ta kort på dom. Ja, det får jag svarade jag. Men man måste tänka sig för om man vill lägga ut dom på internet, sa jag.

Samtidigt håller jag ett öga på spindeln och vips så ........

Hade den tagit en fluga. Jag hade just berättat om hur krabbspindeln fångar sitt byte med att kasta ut ett nät, precis som Spiderman. Det hade ju varit fint om jag lyckats fånga det på bild.

Nu gällde det för krabbspindeln att få flugan i rätt läge för att kunna döda den....

Vilket den lyckades med. Grabbarna tittade intresserat på och vi fortsatte att småprata om spindeln och om fotograferande.

Tyvärr blåste det som sjutton igår så det blev inga riktigt skarpa bilder. Men vad gör det med så trevliga smågrabbar som kom och pratade med mig :)

Idag gick jag och kollade om spindeln satt kvar, för skam den som ger sig. Jag ville få lite bättre skärpa. Det blåste idag också men inte med full styrka som igår.

Jo men visst satt den kvar men nu hade blomman dragit ihop sig så han/hon fick sitta utanför.

Lite bättre skärpa idag i blåsten blev det i alla fall. Det var svårt att få det riktigt superbra som jag skulle velat få till det.

Jag fick hålla i blomstjälken med ena handen och försöka stödja kameran mot knäna. Så föreställ er hur min kroppsställning såg ut när grannarna åkte förbi mig  på väg hem till sina hus i villaområdet. Dom hann nog tänka en hel del om "hon, den där i det röda huset nr.4" Ha Ha Ha Ha :))

Inlagt 2017-06-26 20:09 | Läst 1101 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så kul attden få se den fina spindeln, har aldrig sett en sådan....
Mvh Synnöve
Svar från Tinaspicture 2017-06-27 19:46
Det roliga är att den ändrar färg efter sin omgivning.
Jo, man får en del underliga blickar ibland som fotograf, i går hukade jag bak en buske när ett par gick förbi, de såg misstänksamt på mig.
Krabbspindeln vore rena drömmen och jubel för mig att se, tack för bilderna!
Svar från Tinaspicture 2017-06-27 19:48
Av någon anledning så brukar jag få syn på dom då och då :) Den är så häftig med sina färgskiftningar :)
Oj, det är mycket man inte vet.. har nog aldrig sett eller hört talas om denna spindel! Kul att du fick bilder på denna, nu vet jag mer..
Hälsn!
Svar från Tinaspicture 2017-06-27 19:49
En spindel som skiftar färg beroende på var den sitter. Har sett flera olika varianter av färg på krabbspindeln :)