Radera, radera, radera......

Det gäller att hålla reda på inställningarna.

Jag har senaste veckan tagit massor med bilder och speciellt då makrobilder. Började fundera på om jag "tappat greppet" för att få till det. Den ena bilden efter den andra var suddig. Jag har raderat bild efter bild och sparat bara de som var något sånär bra. Men ändå suddiga.

Jaha, kunde jag inte bättre??!!

Suddig, suddig, suddig............

Jovisst dom duger men jag var absolut inte nöjd och inte fattade jag heller vad jag gjort för fel. När jag drog upp för att kolla närmare på bilderna så ser det inte ok ut. Inställningarna var ju okej men det blev inte bra. Tog till och med till med monopodstativet för jag tänkte att jag börjat bli darrhänt. Jag som i stort sett bara fotar handhållet.

Nästan så att jag gav upp. För jag har alltså raderat massor med bilder.

Sen upptäckte jag felet !!!

VC !!! Varför är den avstängd på objektivet?? Jag har tydligen lyckats med att stänga av VC (vibration compensier) bildstabilisatorn. Den hade jag ingen tanke på att kolla om den var på eller av.

Hädanefter ska det nog gå bättre att fota makro (hoppas jag i alla fall)

Jag hade

Inlagt 2016-08-26 20:16 | Läst 1385 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Känner igen mig. Ibland har man påverkat någon inställning utan vara medveten om det. Sedan börjar man få konstiga resultat. Det kan ta tid att hitta vad man lyckats fippla till.
LIie stressigt ibland när man skall foto något uppdrag och kameran plötsligt uppför sig konstigt. Fast kan man sin kamera brukar man ganska snabbt hitta problemet.
Svar från Tinaspicture 2016-08-27 19:52
Det är ju tur att man kan hitta felet ;)
Det där känner nog många igen. Har själv tagit gång på gång med fel inställning, glömt ändra tillbaka något. Men ibland blir det bättre med "fel". För någon vecka sedan krånglade kameran ordentligt, jag valde då "återställ alla inställningar" och har insett, att jag nog får ta fram instruktionsboken igen.
Svar från Tinaspicture 2016-08-27 19:53
Då kanske man kan hitta och lära sig något nytt igen :)
Jag fotograferar med makroobjektiv utan bildstabilisering och handhållet utan problem med skärpan. Har du testat om kameran och objektivet fokuserar korrekt?
Svar från Tinaspicture 2016-08-27 19:54
Jag är så skakig emellanåt på mina händer så jag tror inte jag klarar mig utan bildstabilisatorn. Men å andra sidan....hur testar men hur testar man om kameran och objektivet fokuserar rätt ?
Nonno Holmström 2016-08-27 23:05
Här kommer exempel på en länk, men det finns mycket mer om ämnet på nätet. http://www.sfoto.se/teknik/kamera-och-objektiv/kolla-fokus-pa-din-kamera . Lycka till.\ Nonno
Svar från Tinaspicture 2016-08-28 15:16
Tack :) Nu fick jag lära mig något nytt. Det här ska jag läsa mer om och undersöka lite närmare.