Slarvfia !!!!

Jag förstår inte var jag har gjort av med mitt fotostativ, en monopod. Den låg i sitt fodral med axelrem. Jag försöker febrilt komma fram till när jag sist använde det. Jag har letat i hela huset, bilen och i stugan och så mycket fler ställen har jag inte att leta på.

Jag försöker också tänka tillbaka när jag sist använde det. Men nej....det är putsväck. Imorgon ska jag ut på en fototur och hade tänkt ta med det för jag tänkte göra det enkelt för mig när jag ska ut i skogen och slippa släpa på det större trebenta stativet. Fasen också !!!! Så förbaskat retligt !!!

Jag tog en fotorunda när jag var till stugan i Sundänge idag och min svartvita period fortsatte fortsatte idag också. Gråtrist väder men det regnar ju alla fall inte och inte var det kallt heller.

Undrar om man får klättra upp och sätta sig i dom här och vänta med kameran och hoppas på att något djur kommer som man kan fotografera. Dom står ju lite här och var i skogen oanvända när det inte är säsong. Naturligtvis får man ju vara försiktig och inte göra sönder något. Är det tillåtet tro utan att fråga markägaren som man inte känner.

Imorgon blir det Näs naturreservat med två andra ur fotoklubben här i Köping. Jag gjorde ju en fråga på facebook om några ville haka på en spontan (utan klubbens arrangemang) fototur. Jag hoppas att några fler vill följa med. Dom har hela kvällen på sig att bestämma sig.

Inlagt 2012-11-16 16:32 | Läst 3509 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ett tips kika igenom bilderna ett par dagar före du tror att du använde enbenet sist då brukar d klicka till i minnet när man ser bilden där man avände det hehe
Svar från Tinaspicture 2012-11-16 17:03
Jo, jag får göra det....jag får kolla i min andra privata blogg (tinezza) vad jag gjort om dagarna.
Jakttornet vid min stuga! Gör sig bra i svartvitt.
Om du vill plåta ett stort och förfallet hus så fortsätt på vägen där tornet står. Ca.300 meter längre fram så går det en grusväg in till vänster och där den slutar finns ett riktigt spökhus.
Svar från Tinaspicture 2012-11-16 18:26
Jaha !! Vad roligt :) Är det timmerhuset som är ditt mitt emot jakttornet? Det blev några svartvita på det också. I så fall känner du nog igen taket på det förfallna "jordkällarhuset".
Nikkor-Nicke 2012-11-16 18:41
Nej,har mitt hus lite längre fram. Vid vägen ner till Sunnasjön.Passerar du jaktornet från Sundängehållet som går du 100 meter till så kommer det en liten ansamling med med 6 hus.Där nere har jag huset.

Du känner väl till historien/flygolyckan där timmerhuset står?
Svar från Tinaspicture 2012-11-16 18:51
Var det där det hände? flygkraschen alltså. Jag trodde det var längre bort mot Himmeta hållet. Där nästan hela familjen gick åt. Dom har nylligen fått en minnessten uppsatt av försvaret.

Jag såg en klunga hus lite längre bort på vänster sida. Jag brukar aldrig gå så långt brukar vända ungefär vid timmerstugan. Jag får väl gå och spana lite längre ;)
Nikkor-Nicke 2012-11-16 19:03
Googla "Flygolycka Vikbo" så kan du se bilder och läsa om det. Läskigt värre.

Ja,där i bland husen huserar jag. Ta en sväng ner till sjön och kika.Mysig liten pöl med en hel del fåglar (kanske inte så här års).
Svar från Tinaspicture 2012-11-16 19:15
Jo jag googlade och såg "jordkällarhuset" som jag har bild på i bloggen och ladan som står kvar. Jo, jag följde hela historien via bärgslagsbladet. Läskiga bilder. Jag visste inte att det var på den platsen som jag gått hundratals gånger ute på fältet.
Nikkor-Nicke 2012-11-16 19:32
Jo,det var en rejäl tragedi när det hände. Finns tydligen vrakdelar kvar nere i sjön.
Men det finns mycket att se och plåta där i området.T.ex stället ni ska till i morgon!
Lite mera kontrast i dessa fina s/v bilder . Har du prövat på att arbeta med någon slags bildbehandling någon gång? Om du vill påverka dina s/v bilder kraftfullare så pröva att justera intensiteten i mellan tonerna, lika med mellantons kontrasten och lite justeringar utav skuggor. Detta görs enkelt i ett program som Photoshop Elements. Om du är nöjd med bilderna som dom är så bortser du ifrån vad jag skrivit. Det viktigaste är att man själv är nöjd med sina bilder,vad övriga tycker behöver man inte bry sig om.. Men om..... :))) Jakttorn och en kopp kaffe och en bra glugg på kameran inte fel men klurigt. Som sagt keep on the good work..
Svar från Tinaspicture 2012-11-16 18:31
Tack för tipsen Tony !! Jag behöver alla tips jag kan få :) Jag har två bildbehandlingsprogram som jag använder. Picasa och photoscape. Men tyvärr så har jag hittills varit dålig på att redigera. Jag tar bilden och sen inget mer. Men jag ska testa det du säger :) .....genast.