Söndag vid Västlandasjön

Nu har jag äntligen tagit mig ut på en fotopromenad. Strålande solskensväder och inte en vindpust.  Jag tog mig till Sundänge och sommarstugan (vinterstugan) och gick ner till Västlandasjön.

 

satt en god stund i solen och bara njöt och tittade på pimpelfiskarna som var väldigt många. Det var tydligen en fisketävling på gång.

Inte så många på denna bild men ca trettio räknade jag till som var utspridda på sjön.

En härlig skön söndag blev det i alla fall.

 

Inlagt 2013-02-03 21:32 | Läst 1495 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Såg väldigt njutbart ut på dina fina bilder! ha det gott/ Danne
Svar från Tinaspicture   2013-02-03 22:42
tack för din kommentar Danne :)
På min sjö i Värmland satt det också många pimpelfiskare idag- de får väl passa på medan isarna håller. Såg fint ut vid din sjö.
mvh Maria
Svar från Tinaspicture   2013-02-03 22:43
Ja det var fint men inte ett steg på isen tg jag för jag gillar inte när det knakar i isen :p
Låter som en toppenfin dag att vara vid "vinterstugan"!
Solen och ljuset är verkligen härliga nu!
Ha en fin vecka!
ewa
Svar från Tinaspicture   2013-02-04 09:33
Detsamma till dig också Ewa !!
Härliga bilder!
Var där i lördags och det var lika gott väder då. Hade en väldans ågren när jag satte mig i bilen och åkte hem.Dags att isolera kåken så man kan vara där om vintrarna.......

Nu är åtelkameran riggad och det passar fint då grannen min hade hört att en varg synts till i krokarna.Spännande!

Ha det gott!
Svar från Tinaspicture   2013-02-04 09:33
Igår (söndag) på min promenad mötte jag en granne som fem minuter tidigare skådade en varg löpandes en liten bit från hans stuga här på bodavägen (innan min stuga) några stugor bort från min. Han var alldeles uppspelt av denna synen och hade önskat att han hade kameran med sig. Attans att jag inte hade gått snabbare. Ingen vinterbonad stuga här heller men med luftvärmepump, element och öppen spis så håller jag värmen :)
Nikkor-Nicke   2013-02-04 11:35
Aha,då är det fler som sett vargrackarn?! Jäkligt synd att du missade den. Hade varit häftigt att få se på bild.

Det där med luftvärmepump är nåt som jag funderat på. Är de effektiva? Har inte pluggat på nåt om dom så jag är helt novis. Kommer i alla fall till våren isolera hela kåken så man kan nyttja den året runt.
Har du vatten och avlopp indraget i stugan?
Svar från Tinaspicture   2013-02-05 22:10
Köpte en pump och installerade i november. Inomhustemp 16 grader och inga element på. Jo ett på toan där vattenmätaren sitter. Ingen vinterbonad stuga och tänker inte göra det i första hand. Med enbart värmepumpen så håller den bra temperatur för dom stunder man är där och all annan tid också. Kostade 17 tkr att installera (Elman Köping) funkar skitbra. En helt annan luft inomhus och inte sån där sommarstugelukt som lätt kan bli annars. Ska fixa till stugan som åretrunt boende, håller på att sälja huset nu för att flytta ut till stugan. V&A är indraget bara några justeringar så jag får duschen inomhus och slipper springa ut i bon på vintern.

Om du bara ska vara i stugan lite då och då så är det nog billigare med luftvärmepump än att isolera hela stugan. Får snabbt upp värme och man håller en underhållsvärme okej. Om man jämför utnyttjande av tid och kostnad som man är i stugan mot kostnad av isolering så är nog en luftpump att föredra ekonomiskt för plånboken. det är ju inte gratis att isolera heller och stugan måste ju värmas upp i alla fall. Men jag kan ha fel.
Svar från Tinaspicture   2013-02-05 23:09
I söndags sågs varg i Sundänge och idag har länsstyrelsens jägare varit på plats. Tyvärr var spåren igensnöade med man konstaterade ändå bl. a ett rivet rådjur.

Såg denna info nyss på mail från Sundänge
Nikkor-Nicke   2013-02-10 18:03
Ja,jag läste det. Är ju lite spännande om än lite läskigt.
Hämtade hem åtelkameran igår och det som fastnade på bild var ett rådjur och en liten harpalt. Men det är bara att fortsätta,nån gång kanske nåt mer "farligt" fastnar på minneskortet.
Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer