Tänka till och organisera mig själv....

Jag måste börja tänka till nu !!! December är snart här och  januari  är fullbokad av diverse jobb och vips så är jag i februari. Med mina ledighetsdagar jag har till dess så gäller det att planera. Jag drar ju på safari till Tanzania i början på februari. Resan är bokad och nu behöver jag investera i en; kameraväska av ryggsäcksmodell som även ska fungera som handbagage, extra batterier, minneskort, ev. en kikare, solcellsladdare till mobilen.

Nu har jag suttit och kollat på nätet efter fotoryggsäck och blir bara mer och mer fundersam om vad som är bra och prisvärt. Läste en test i en fototidning nyligen, men måste det bli så förbaskat dyrt ? Det är ju en annan sak att testa, prova och känna på grejerna. Jag tror jag börjar med att ta mig till Västerås och kolla in butikernas utbud där och kanske får en bättre insikt om fotoväskor.

På måndag så blir det till att ta vaccinsprutor mot diverse sjukdomsangrepp man behöver skyddas från i Afrikalandet. Visum måste också ordnas......

Så istället för att sitta här framför datorn så drar jag mig mot Västerås och lite lördagsshopping :)

Inlagt 2013-11-30 10:23 | Läst 2082 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Christina,
gillar verkligen sista bilden.
Du har en härlig resa att se fram emot. Det där med fotoryggsäckar är svårt, och som du själv insett, dyrt. Jag vill helst ta på sakerna och har därför inte lyckats köpa en ryggsäck förrän på mässan i år. Jag fick den på posten igår. Många år har jag burit min kamera i en vanlig sportryggsäck som jag förstärker med stora bitar liggunderlag som jag skurit sönder. Detta i kombination med en vanlig gammal kameraväska som tar ett hus med ett ganska stor objektiv. När vi var i Sydafrika senast fungerade det utmärkt för en Canon 7d med ett fast Canon 300 mm och en 1,4 extender monterat samt ett annat kamerahus med en 17-55 zoom i den lilla väskan. Om jag bara har ryggsäcken och ett kamerahus förvarar jag objektiven i separata "påsar" med lite stoppning så att de inte skadas mot varandra. Ryggsäcken fungerar utmärkt som handbagage och då har jag även en mindre dator i den. Det här har jag använt i flera år utan att något blivit skadat i väskan. Om man däremot ställer ifrån sej väskan så att den kan bli överkörd av en bil så händer det saker med innehållet har jag fått erfara, men det är få väskor som klarar det (förutom Pelicase och de kan man inte bära runt på).
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2013-11-30 18:03
Tack Lena :)
Ja, som du säger så har jag också gjort med stoppning här och där men jag inser ju att på en sån här resa så håller det inte att ha det så för min del. Jag tog mig till Västerås och har kommit hem med en "rygga". Ett inlägg om det kommer :)