Vem flyttar in..............

Jag som hade tänkt att gå ut i trädgården och fixa lite idag. Men det blev ett bakslag för vårens antågande. Det blev en känsla av vinter igen och jag blev så besviken när jag vaknade på min lediga dag idag. Längtan efter våren har aldrig någonsin varit starkare än i år. Många med mig håller med om det efter det tuffa år med pandemin som har varit och fortfarande är närvarande. Tack och lov så har vi i Sverige nära till naturen på dom flesta platser och kan komma ut och känna lite frihet. 

Jag matar fortfarande småfåglarna i vår trädgård och i morse fick jag syn på rödhaken för första gången. Jag har bara hört den sjunga i trädtopparna. I år har sambon snickrat ihop två fågelholkar (lite stora kanske) som vi satt upp. En på gaveln till vårt kallförråd och ett i en björk utanför köksfönstret i den lilla skogen vi har som granne till vårt hus. 

Två år på rad har dom huserat med fågelbo i kallförrådet. Men nu har vi tätat alla ingångar och vi satte upp en fågelholk. Hoppas dom nyttjar den istället för alla fågelungar tog sig inte ut ur kallförrådet när det var dags att lämna boet.

Men vem av småfåglarna kommer att ta holkarna i besittning. Några holkinspektioner har gjorts.

Vi får väl se om någon flyttat in så småningom.

Inlagt 2021-04-05 11:25 | Läst 1075 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver