Vi hade viktigare saker för oss.............

Den här gången lade jag beslag på två av mina sex barnbarn som foto objekt. Jag håller ju på att öva mig på att ta porträttbilder. Att försöka tänka på hur ljuset faller, tänka på positioner och tänka på att försöka få personen avslappnad. Det är mycket att tänka på om man ska ta porträtt / modellfoto.

Bilderna är tagna utomhus med husgrunden som bakgrund. Jag hade inga reflexskärmar med mig utan fick förlita mig till det befintliga dagsljuset och försöka lista ut hur ljuset skulle falla. Jag känner mig nöjd i alla fall med bilderna.

Medan jag och barnbarnen roade oss med detta fixade min sambo och min dotter staketet som skulle lagas efter att en förmodad yngre förmåga med lite för tung högerfot brakade in i hennes staket. Ingen gav sig tillkänna men det finns indikationer på hur det gått till.

Men nu är det fixat...

Ps. Någon som vet hur / varför det finns bonuspoäng här på fotosidan. Vad ska det användas till. Jag har inte hittat något som ger mig svar på det.

Inlagt 2017-07-05 20:41 | Läst 1021 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tror man får en massa gratis fina fotoprylar från de som annonserar här på PS, objektiv och annat när man kommit upp i en viss poäng.. så säger ryktena.. eller vi kan väl starta ett sånt rykte..
Hälsn!
Svar från Tinaspicture 2017-07-06 22:21
ha ha :) det vore väl alldeles för bra :)
Visst är det fina bilder, fina barnbarn. Alltid roligt att fota människor, och barnbarn är bra modeller, barn är alltid naturliga och barnbarnen känner man!/ Björn T
Svar från Tinaspicture 2017-07-06 22:21
Ja det blir nog naturligare med dom man känner :)
Visst är det fina bilder. Och fina barnbarn. Alltid roligt att fota människor, och barnbarn är bra modeller, barn är alltid naturliga och barnbarnen känner man!/ Björn T