En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Glimtar från ett bröllop

Alla är redo och väntar med spänning på att bruden ska tåga in med sin far.

Jag kunde inte avvika från min plats så bilderna blev tyvärr lite från sidan. Familjen var lite för liten för att jag skulle kunna slinka iväg och hitta en annan vinkel.  

Jag tog bara ett fåtal bilder under akten och hade ställt kameran på tystaste läge. Fotografen som gör huvudjobbet hade tyvärr en kamera som lät väldigt mycket och fick blickar från flera för det.  

Ceremonin var helt icke religiös och det var en arbetskamrat till brudgummen som vigde paret. Det räcker med en kurs på nätet för 40 dollar för att få viga brudpar i USA. Han har gjort det många gånger och gjorde ett mycket bra jobb (och torkade svetten ur pannan när alla tittade på brudparet). 

Efter akten försvann brudparet iväg för en stund i lugn och ro. Det serverades cocktails och små godbitar. Brudgummens mor (och även jag) hade fått blommor att bära på handleden. Det kändes väldigt amerikanst.

Efter ca en halvtimme ska sedan hela sällskapet göra entré och presenteras. De stod på rad i trappan och först ut är brudens föräldrar, sedan brudgummens, tärnor osv.

"Bridesmaids" och "grooms" kommer i par och en del dansar några steg.

"Best man" och "Bridesmaid of honor" har sin egen stil.

Sist in är förstås brudparet och först kommer de lite seriöst...

...sedan under mer lössläppt jubel. De presenteras förstås som Mr and Mrs.

Buffémat serverades med lite blandat plock. Det var inte svenska köttbullar men rätt OK ändå. Den klassiska amerikanska rätten "macaronicheese" fanns förstås med i en uppiffad variant. Vigselförättaren tar för sej.

Nu var det jobbigaste över verkade dessa två "grooms" tycka. Som ni ser är porslinet "enkelt" och det fanns bara gafflar...Det räcker i detta land :-) Både middag och fest var mycket avslappnad och de hade inte heller påbjudit någon specific klädkod annat än för de närmaste (där det istället var mycket noga). 

"Bridesmaid of honor" och "Best man" höll väldigt fina tal och det märktes att de verkligen känner brudparet. För övrigt var det bara brudens far som höll ett kort tal och det var så de ville ha det.  

Bruden minglar med sina vänner.

Tårtan var förstås en officiell punkt på "programmet"...

...och den uppskattades även av gästerna.

När det började dra ihop sej till brudvalsen, som inte alls blev en vals, måste bruden få släpet på klänningen uppnålat. Här får tärnorna ställa upp och i skenet av en mobiltelefon fixar de detta.

Inte riktigt en vals men vad spelar det för roll.

Bruden dansade förstås med sin far...

...och brudgummen men sin mor.

Sedan var dansen igång och stämningen mycket god. Under just denna dans ombads par efter par lämna dansgolvet beroende på hur länge de varit gifta.  

Till slut var det bara brudgummens föräldrar kvar, dvs min syster och svåger. De har varit gifta i 32 år. Det fanns nog minst två par till som varit gifta så länge eller mer men de verkade pusta ut just då...

Det dansades mycket och trots mycket höga ISO (upp till 10 000) är jag rätt nöjd med bilderna. Jag gillar verkligen dekorationerna i taket och bjälkarna i denna salong. Det är en gammal lagerlokal som man piffat till lite lagom och hyr ut för fester och bröllop.

Till slut åkte kavajerna av och det anlände pizza som en slags amerikansk vickning. Man tog sin pizzatriangel direkt ur kartongen, inget extra krångel med dukning och sånt.   

Avslutar med en liten kul filur som alla tjejer träffade som låste in sej på damtoaletten och upptäckte att det inte gick att låsa upp lika lätt. Man måste ha rätta knycken...

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-11-02 12:52 | Läst 3776 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det såg ut att ara en trevlig fest och tur att du hade den rätta knycken och inte blev kvar inne med den lilla lustiga figuren.
Skönt att kunna ha det lite enklare och ändå så fint och festligt.
Fina bilder som kommer bli mycket goa minnen för brudparet.
Svar från Lena Holm 2017-11-06 17:39
Tack Margareta,
ja det var festligt och ändå inte så formellt och uppstyrt. Ett lyckat och trevligt arrangemang.
Hälsningar Lena
Informativ och intressant!
- hawk
Svar från Lena Holm 2017-11-06 17:40
Tack HÅkan,
ni har ju bott på lite olika platser i världen och har väl upplevt ett och annat bröllop kanske.
Hälsningar Lena
Hej.
Lite annorlunda bröllop. Kul reportage.
Ha det bra
Bob
Svar från Lena Holm 2017-11-06 17:41
Tack Bob,
det var kul att få vara med. Den närmsta släkten är inte så stor.
Hälsningar Lena
Härligt uppsluppna bilder från en säkert uppsluppen och seriös fest! Och att det är ett amerikanskt bröllpo känns tydligt!/ björn T
Svar från Lena Holm 2017-11-06 17:41
Tack Björn,
visst fanns det en del amerikanska inslag men en riktigt bra fest var det också.
Hälsningar Lena
Trevligt inlägg !
Kul för dom att få lite mingelbilder etc. som den bokade fotografen kanske inte var med och dokumenterade.
Jag har varit på två bröllop inom ett år, före det så var det nog 20 år sedan. Först så var det brorsans dotter i dec -16 och hans son i Aug. -17 .
Jag fotade vid båda. Men har inte kommit mig för att blogga om det, kanske för att jag suttit så länge med alla bilder och så har jag lagt ner mycket tid på varsin fotobok åt dom.
Det kanske kommer några bilder framöver, det är väl aldrig för sent.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2017-11-06 17:44
Tack INg-Marie,
den bokade fotografen var med en stund under minglet och kände sej nog lite pressad att "mingla mer" när jag for runt med min kamera. När jag satte på 70-200 kom hon fram och frågade om jag var fotograf till yrket. Det blir en hel del jobb efteråt och jag kämpar just nu med en fotobok som ska iväg och tryckas för att tas med till jul.
Hälsningar Lena