En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Älg

06:31 i morse, på väg till jobbet, får jag plötsligt syn på mörka öron som rör sej ute i vassen. Jag kan inte stanna utan kör förbi, vänder vid nästa busshållplats och åker tillbaka. Jag fulparkerar vid sidan av vägen där man bygger en cykelbana.

Tre älgar går rätt nära vägen och de har nog alla betat från buskarna där nu bara en älg uppehåller sej. De andra har gått ut i vassen. Jag kliver ut på skarsnön för att få en bättre vinkel. Den håller förstås inte och jag får snö i mina ankelhöga boots. Men det kan det vara värt...

Det är väldigt sällan jag ser älg och det här kändes som ett mycket trevligt sätt att börja dagen på.

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-03-21 19:21 | Läst 1764 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser man älg får man fulparkera, kanske inte enligt polisen, men enligt mig! Läckert och annorlunda där de tittar upp över vassen.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:44
Tack Bjarne,
med tanke på vilken raritet detta var så fick det bli en fulparkering. Jag var rätt nära bilen om någon skulle komma och fick ge mej av när en lastbil skulle fram.
Hälsningar Lena
Fulparkering, det ingår i fågel o djur-foto :). Kul med älg, det var några år sedan jag såg, fint med deras huvud i vassen. Hade nog provat att beskära mittenbilden så det enbart är vassen och älgen
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:46
Tack Peter,
verkligen kul att få se dessa. Jag har nu hört av andra hur de rör sej i området. I morgon ska jag nog åka en annan väg till jobbet. Där kan man ofta köra riktigt sakta, stanna och fota från bilen.
Hälsningar Lena
Vilken bra start på dagen! Två stycken älgar dessutom. Kul!
Fina bilder.

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:46
Tack Eva,
det var t o m tre älgar men jag fick inte alla tre på bild.
Hälsningar Lena
Väldigt fina djur, bättre att stanna och se dem så än få syn på dem framför bilen på vägen.
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:49
Tack Stefan,
de är stora och fina men jag håller med om att man absolut inte vill ha dem framför bilen. Det är också en anledning till att jag alltid haft ha en stor bil ffa en bil med lång motorhuv. Det fanns gott om älg där jag växte upp och då var olyckorna vanligare än idag (mindre stängsel antar jag).
Hälsningar Lena
Älgar är fint! Brukar kunna vara i Nackaskogarna jag ser dom, bortom Hellasgården.. Men jag ser nog inte Älg vartannat år ens.. Trevligt att dagarna är så långa så att man hinner se så mycket mer nu!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:51
Tack Jan,
jag har skymtat älg vid E4 någon gång, tack och lov bakom stängslet men aldrig fått den minsta fotochans. Mötte dock en rätt nära när jag plockade svamp men då hade jag inte ens mobiltelefonen med mej. Visst är det toppen med de ljusa mornarna och vackra kvällarna :-)
Hälsningar Lena
Hej,
Det skulle man vilja se när som helst.
Ha det gott
Bob
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:52
Tack Bob,
det är inte så vanligt hos oss heller men det händer ibland. Oftast skymtar jag dem längs någon väg, bakom älgstängslet hittills.
Hälsningar Lena
Inte var dag man träffar på älg, norrut så händer det oftare har jag märkt.
Kul bilder med bara öronen som sticker upp...och lite nos.
Svar från Lena Holm 2018-03-22 18:53
Tack Margareta,
det är inte ofta jag ser dem och vid de få tillfällena har det varit bakom ett viltstängsel (tack och lov) längs någon stor väg typ E4. Visst har de mysiga öron och mule, speciell profil får man väl säga.
Hälsningar Lena
Trevligt med älgar ute i vassen, man kan ha en sämre morgon :-)
Svar från Lena Holm 2018-03-23 22:59
Tack Mikael,
visst är det så :-)
Hälsningar Lena