En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Eskilstuna i dimma och föredrag hos fotoklubben

Söndag morgon bjöd på strålande sol i Knivsta med omnejd men när vi kom till Eskilstuna vid tvåtiden var det tjock dimma. Jag skulle hålla föredrag om undervattensfoto på ett arrangemang av Eskilstuna fotoklubb. 

Eftersom vi var lite tidiga gick vi längs ån. Det var folktomt och dimman gjorde luften så fuktig att det nästan kändes som fint regn.

Det var också helt vindstilla och det blev rätt fina speglingar i vattnet.

Vi gick till torget och där stod en stor blank droppe som jag inte kunde motstå. De två tjejerna tyckte också att det var kul att ta bilder här. 

Sedan gick vi till ABFs lokal där vi skulle vara. Fotoklubben hade en mindre utställning samt gott fika innan jag överöste dem med bilder och berättade om de utmaningar man har när man tar med sej kameran under vatten.  Sambon var med och vi passade även på att träffa hans föräldrar som bor en kort promenad från torget. 

Det var ett mycket trevligt arrangemang och jag hade gärna stannat längre och småpratat, men vi hade ju en bit att åka. När vi kom ut var det redan mörkt och fortfarande dimma. Jag testade att ta några bilder handhållet med högt ISO. Jag blir förvånad att det fungerar med så lite ljus.

En sista bild på kommunhuset som under ett kort ögonblick får mej att minnas filmen "Tillbaka till framtiden". Kanske någon mer här förstår varför.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-11-17 18:49 | Läst 473 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spännande Lena, ett uppdrag utanför jobbet, samt en uppskattning från andra människor för dina kunskaper. Spegelbilderna ger en romantisk känsla, men kanske kändes det mest kallt i luften. Första gången jag upptäckte att mörkerbilder gick fint (även för att ta bilder på vänner på stan) var när Sony RX100 var ny, tog bilderna och de blev hur bra som helst.
Svar från Lena Holm 2022-11-18 20:12
Tack Stefan,
jag höll föredrag med jämna mellanrum före pandemin och tycker att det är ett kul sätt att visa bilder. För mej är det "vardag" att prata inför folk och att få göra det med de bilder man brinner mest för är det bästa. Även om det var fint vid ån i Eskilstuna så var det faktisk bilderna i mörkret som kändes mest roliga att visa.
Hälsningar Lena
Vad kul! Hade gärna velat gå på det föredraget :)
Eventuellt så ska jag också hålla föredrag/föreläsning hos Örn-72 nästa år. Är nervös redan nu haha.
Fina bilder med fin dimma.
Svar från Lena Holm 2022-11-18 20:17
Tack Joakim,
det hade varit extra trevligt att ha dej bland åskådarna men det var ändå ett fint arrangemang med en frågvis och intresserad publik. Kul att få föreläsa för Örn-72, vilken grej! Mitt tuffaste föredrag var nog Norges naturfotofestival 2017. Det var en pärs även om jag är van att prata inför folk.
Hälsningar Lena
Vackert med dimman. Kan tänka mig de blev nöjda med föredraget. Japp jag minns, en stålvajer från klockan saknas bara. Kul bild.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-11-18 20:21
Tack Johnny,
det var fint längs ån i Eskilstuna men det är för det mesta finare i naturen. Det var ett trevlig arrangemang med många frågor från åhörarna så jag tror att de uppskattade mitt föredrag. Kul att du minns filmsekvensen, jag tycker den är en höjdare.
Hälsningar Lena
Jag hade också velat vara där och lyssnat då min fotoklubb bjöd in till detta. Men det blev Dalarna och stugan denna gång så hoppas det blir någon mer gång. Förstår det var uppskattat. / Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2022-11-18 20:31
Tack Nina,
det blir kanske fler gånger för det var ett jättetrevlig arrangemang med en frågvis publik. Annars kan jag komma till din fotoklubb om det finns intresse. Du hade antagligen missat det fina ljuset du visade i bloggen för jag antar att det var från söndag eftermiddag/kväll.
Hälsningar Lena
Det låter som ett uppdrag som måste ha passat dig väl med alla vackra undervattensbilder du tagit, och bilderna på ett dimmigt Eskilstuna är jättefina och det blev ju många speglingsbilder och fina kvällsbilder också
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2022-11-18 20:34
Tack Stig,
jag gjorde en del föreläsningar om undervattensfoto innan pandemin och det var alltid kul och mycket uppskattat. Nu kanske det kan blir nya tillfällen när det är lättare att träffas i grupp. Eskilstuna var fint även om det var dimma utan en gnutta sol.
Hälsningar Lena
Kul, säkert ett intressant och innehållsrikt föredrag. Det är ju inte många som kan se världen under ytan, så det brukar vara intresserade åhörare. Det är väl snart fotomässa i Stockholm, är det något som du kommer att göra ett besök vid? Det är nu många år sedan jag var på en mässa, de hade mässor både i Köpenhamn och i Göteborg tidigare men det har de slutar med
Svar från Lena Holm 2022-11-18 20:41
Tack Peter,
jag höll en hel del föredrag före pandemin och hade flera inbokade som blev inställda. Nu börjar det komma igång så smått igen och det är kul. Speciellt gillar jag att prata inför andra fotografer och jämföra tekniker/utmaningar på land med de vi har under vatten. Jag brukade åka till fotomässan i Stockholm innan pandemin och det är väl troligt att jag gör det nu eftersom det var så länge sedan sist. Jag kan dessutom åka pendeltåg från Knivsta till Älvsjö vilket gör det enkelt om de håller mässan där.
Hälsningar Lena
Roligt att få berätta om ditt undervattensfotande! Du har så otroligt många fina bilder och kan verkligen berätta också, kul! Fina Eskilstunabilder, tror jag har nämnt att jag jobbade där ett par dagar i veckor i slutet på 90-talet. hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-11-19 21:50
Tack Björn,
det är extra kul att prata inför fotografer för de kan känna igen sej i vissa delar och förstå skillnaderna, även om de inte är dykare. Det finns fina ställen i Eskilstuna och eftersom sambons föräldrar bor där blir det ett och annat besök.
Hälsningar Lena
Roligt att få berätta om ditt undervattensfotande! Du har så otroligt många fina bilder och kan verkligen berätta också, kul! Fina Eskilstunabilder, tror jag har nämnt att jag jobbade där ett par dagar i veckor i slutet på 90-talet. hälsningar/ Björn
Fina bilder både dimma och speglingar, vackert. Medlemmarna i Eskilstuna fotoklubb har verkligen ett spännande föredrag att se framemot med fina bilder. Jag tycker att det du delar med dig av här är toppen.
/Ulla
Svar från Lena Holm 2022-11-19 21:52
Tack Ulla,
det blev en lyckad eftermiddag och det var trevlig både att diskutera med några av fotoklubbens medlemmar och att se deras bilder. Jag hoppas det kan bli mer av detta nu när pandemin är över.
Hälsningar Lena
Kan gissa att publikum inte blev besvikna :) Bästa omständigheterna för foto av hus vid å, gillas.
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-11-19 21:54
Tack Gunte,
jag tror att publiken var nöjd och jag hade gärna stannat längre och pratat foto med medlemmarna, men det passade inte så bra just denna söndag. Det var fint längs ån trots att vädret var lite trist.
Hälsningar Lena