En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Icy Christmas in Texas

Här kommer en julhälsning från en krispigt kallt Texas. Vi har precis stekt köttbullar, Janssons frestelsen står i ugnen och sillen ska snart fram på bordet. Åtskilliga minusgrader ledde till spännande isbildning, vattnet frös i delar av huset men har tack och lova tinat igen. Piff och puff springer på taket, kardinalerna sjunger och Snoopy hälsar God Jul från Richardson, TX.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-12-24 22:28 | Läst 1175 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är väl inte så vanligt med kyla i Texas kan jag tänka mig, läste att det var problem på många ställen i USA om det var nere till -40 i norr. Har de allt sådant i USA, ansjovis mm, eller får man ta med sig? Vackert kollage. Ha en fin fortsättning på julen
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:06
Tack Peter,
det brukar bli minusgrader ibland även i Texas men den kallaste månaden är som regel februari. Nu är det kallt i hela landet verkar det som och vi har i alla fall ingen snö. Det går att få tag på det mesta man behöver till jul på IKEA. Riktig julskinka finns dock inte men den är inte så viktig tycker vi.
Hälsningar Lena
Hej Lena,
Naturen ger ibland oväntade väder. Vi fick rapport från Orlando där vår son hade 0 C som var det kallades där varit på 40 år.
Här i Lund är det +4, ganska normalt må man säga. Ingen snö till Jul.
Ha en god fortsättning
Bob
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:08
Tack Bob,
det blir kallt även i Texas men det är vanligare i februari. Tack och lov snöar det inte så det går att ge sej ut med bil.
Hälsningar Lena
God Jul Lena! Snygg gran i amerikansk stil (har sett mängder av julfilmer från Hallmark). Det har väl varit 100-årskyla i staterna förstår jag, och oväntad kyla på många platser i världen de senaste åren. Det går säkert lika bra med kardinaler istället för domherrar.
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:11
Tack Stefan,
julgranen kommer med lamporna monterade och resten får man dekorerar själv. Den är amerikansk och en del annan pynt, men vi har inte en massa krafs utanför huset utan enbart två slingor med vita ljus. Fortfarande kallt här men det ska bli lite varmare till nyår.
Hälsningar Lena
Kallt och dant! Det har hänt förr i Texas. Jag var i Austin för jättelänge sen, framemot julen 1965, och det blev jättekallt och mycket snö. Texas ligger ju långt söderut men ibland kan polarluft leta sig ända dit ner.

Bilen mådde inte bra av kylan, nåt i motortrakten frös till och den läckte olja som tog sig in i kopplingen. Ett jordiskt problem. USA som helhet mådde tämligen OK, nu verkar det vara verkligen illa på många håll.

Du skriver att vattnet frös ------ det är ju inte kul men om ledningarna spricker är det värre. Klarade det sig?

Fint julkollage!
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:14
Tack Måns,
vi har upplevt kyla och även snö runt jul förut här i Texas, men förra året var det 25 grader varmt så det är stor variation. I normala fall är det som kallast i februari. Rören tinade (med värmefläktar) utan att något gick sönder så problemen löste sej.
Hälsningar Lena
Fint collage med trevliga bilder. Lite annorlunda mot här hemma. -24°C i morse. Bland annat två domherrepar vid fågelmatningen.
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:17
Tack Lars,
vi har runt noll vilket är kallt för årstiden men så länge det inte kommer nederbörd är det OK. KOmmer det snö eller underkylt regn går det inte att ge sej ut med bil, betongvägarna blir livsfarliga och vinterdäck existerar inte här i Texas. Domherrar finns inte heller men jag ser entita ibland och talgoxe. Röda kardinaler är dock vanligare.
Hälsningar Lena
Vilket äventyr, det kan hända en del men skönt att vattnet kom igång igen. Fint collage, jag gillar bilderna med isformerna där.
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:20
Tack Morgan,
isformationerna uppstod i en lite sjö när det blåste. VI har tack och lov inte fått någon nederbörd. Då blir det kaotiskt på betongvägarna med folk som inte är vana vid att det är halt och med enbart sommardäck. Rören tinade utan problem med hjälp av ett par fläktar.
Hälsningar Lena
Jösses, har kylan nått ända ner till Texas! Tur ni är långt söderut i alla fall. Vilka härliga bilder! Ha det gott och God Jul!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:21
Tack Bjarne,
det verkar vara kallt i stora delar av USA och vi har förstås sett hur det ser ut i de norra delarna på nyheterna. Vi har tack och lov inte fått någon snö och jag hoppas det förblir så.
Hälsningar Lena
God fortsättning Lena!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:23
Tack Johnny,
god fortsättning du med och grattis till en fin placering i cupen. Jag röstade på din bild, den var fantastiskt fin.
Hälsningar Lena
Kall jul på många ställen i år.
Tur att ni är i "rätt" del av landet.
God fortsättning !
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2022-12-26 17:24
Tack Ing-Marie,
ja, det vore jobbigt att befinna sej i någon av de nordligare staterna. Vi har sett hur det ser ut på nyheterna. Här är det fortfarande runt noll och blåser en del. Inte så mysigt att vara ute men det snöar i alla fall inte och det händer att solen tittar fram.
Hälsningar Lena
God fortsättning!
Svar från Lena Holm 2022-12-26 18:23
Tack Lena,
vi är kvar här i Texas till efter nyår.
Hälsningar Lena