En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Riktigt kallt

I förra bloggen var det krispigt, här var det riktigt kallt. Bilens termometer växlade mellan minus 20-21 grader beroende på terrängen. 

Jag jobbade hemma och åkte ut vid lunchtid för att hämta ett paket. Jag tog "bakvägen" till centrum och tog med en kamera. Jag stannade på två ställen och tog några bilder i olika riktningar. Det var dimma över fälten och solen fanns där bakom någonstans. 

Rimfrosten förvandlade träden till magiska väsen och det var helt tyst (tills ett tåg passerade på järnvägen ett par hundra meter bort i dimman). 

Nu är det nollgradigt och jag skulle tro att rimfrosten är helt borta i morgon bitti.

Hälsningar Lena

Inlagt 2023-12-07 18:58 | Läst 617 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Lena,
Hugaligen det är för kallt för en lat gamling. Men fina bilder tar du av den isiga naturen. Undrar om träden gillar det här
Ha det gott i värmen
Bob
Svar från Lena Holm 2023-12-08 20:18
Tack Bob,
det var kallt och inte en dag då man vill bli stående på en liten smal väg eller köra fast någonstans. Jag steg bara ur bilen en kort stund men kylan var påtaglig, fast jag hade bra kläder och en lång dunjacka. Jag tror träden vilar när det är så här kallt.
Hälsningar Lena
Här smälter det bort nu, det är milt och det droppar från taken och stuprännor. Jag tycker om dina bilder här, du har fångat ett intressant landskap tycker jag.
Svar från Lena Holm 2023-12-08 20:22
Tack Morgan,
det är landskapet i mitt absoluta närområde även om jag körde en "omväg" till centrum denna dag. Jag bodde i ett torp i 10 år innan jag flyttade till huset vi bor i nu och då var denna väg min närmsta till mataffären. Jag känner mej hemma här och gillar det jag ser.
Hälsningar Lena
Vilken härlig "bakväg" du har till centrum. Riktigt kalla och bra bilder som visar hur vackert det verkligen är med kyla.

Vi har haft ner mot -25 och två nätter i rad har vattnet frusit i badrummet.
Nu är det snudd på nollgradigt även här och i morgon hoppas jag hinna ut med kameran. Ska försöka få ihop en blogg men tyckert är lite samma bilder som förra vintern även om jag bytt "sittpinne" ;)

/Lena :-)
Svar från Lena Holm 2023-12-08 20:26
Tack Lena,
jag körde en liten "omväg" till centrum för jag vet hur fint det är längs denna grusväg. Jag bodde i ett torp i ca 10 år innan vi köpte huset och då var det här min väg till centrum. Jag gillar att köra här och det känns fortfarande som lite hemma :-). I torpet frös vattnet alltid när det blev så här kallt, det hörde till rutinen att tina upp det med en kupévärmare.
Hälsningar Lena
Men så fin bra fotoväg till centrum. Härligt kallt har ni också , skönt jobba lite hemma
Vi har väl fått lite mer snö och så med. Mest handlat om röjning nu.
Ha en fin helg
/N
Svar från Lena Holm 2023-12-08 20:30
Tack Nini,
den här vägen var min närmsta väg till centrum de åren jag bodde i ett torp utanför Knivsta. Jag gillar att köra här även om det blir en omväg för att det finns flera fina ställen att stanna på. Det passade perfekt då jag bara hade en kortare stund som jag kunde vara ute och ville fota lite fina träd.
Hälsningar Lena
Kölddimma och minus 20 är ju väldigt speciellt, tror inte jag lär se det hemma i vinter med +2 idag. Men har sett det en del i Norge, det är ibland exceptionellt vackert. Sista bilden är en höjdare för mig, liknar en målning från en norsk landskapsmålare.
Svar från Lena Holm 2023-12-08 22:00
Tack Stefan,
sista bilden är nog min favorit också och jag gillar spåren som leder bort på stigen. Jag hade gärna gått där men var inte klädd för det och hade inte tid med någon extra utsvävning denna dag.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Det ser väldigt idylliskt och vackert ut. Vintervykort när de är som bäst. Speciellt nummer 1 med elmasterna och "riktiga" ledningar. Vi har knappt några fler av dem - ledningarne är nedgrävda i marken på de flesta ställen. Och då har svalorna och andra fåglar inget att sitta på :-(
Vi har fått "normalt" danskt vinterväder igen här i Roskilde - ingen snö och 0,01 minus grader just nu.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2023-12-08 22:05
Tack Erik,
det var väldigt vackert under några dagar med stark kyla. Nu är det varmare och rimfrosten är borta men det har också snöat mer och det har lagt ser på träden. Vi får väl se vad vintern kommer att bjuda på i såväl Sverige som Danmark, kanske blir det en rejäl vinter i hela Skandinavien.
Hälsningar Lena
Vackert och kallt. Gillar särskilt den sista bilden. Vi hade kallt utan snö och sedan fick vi snö och grått, så några vackra vinterbilder har det inte blivit än
Svar från Lena Holm 2023-12-08 20:15
Tack Peter,
jag tror sista bilden är min favorit också. Det var väldigt fint när jag vände mej åt det hållet och såg spåren där både rådjur och något annat hade tassat fram. Det är varmare nu men fortfarande mycket snö kvar på träden.
Hälsningar Lena
Riktigt fin vinterkänsla i dessa bilder och fint med rimfrosten. Inte så konstigt när det är så kallt! Gillar första bilden lite extra. Rimfrosten kommer fram extra bra här.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2023-12-08 20:12
Tack Bjarne,
första bilden visar första stället jag stannade på, egentligen för att jag fick möte och det var väldigt smalt. När den andra bilen passerat insåg jag att det var väldigt fint och tog några bilder på den lilla sidovägen där jag stannat. Rimfrosten var extra tung i dessa träd.
Hälsningar Lena
Vackert! Puffbilden ser det nästan ut som att det har regnat och direkt frusit till is. Häftigt.
Den dagen var jag faktiskt med om fenomenet "ljuspelare". Ett gigantiskt blått sken som sträckte sig långt upp i himlen. Lite "ufo" känsla fick man :)
Hade inte tid att stanna och fota det dock.

MvH
Johnny
Kallt som tusan de, och väldigt omslag på temperaturen. Fint blir det med frosten, ger ju mer vinterkänsla.
Kan det vara en Räv som tassat längs bäcken?
HaD/Gunte..