En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fredag

Fredag och ett par dagars ledighet att se fram emot. Vi brukar äta fisk eller skaldjur på fredagar. Det ska vara lätt och snabbt efter jobbet. Ikväll blev det fiskburgare på torsk, kryddade med gräslök och en romsås med mycket dill. Stripsen är inte något hemmagjort utan kommer från frysdisken på Coop. Det är ju fredag och då finns det gränser för vad köket orkar fixa fram. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-02-23 20:25 | Läst 347 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser riktigt gott ut. Brukar ofta göra fiskburgare när jag som nu är i Danmark. Vår affär har en fin torkfärs. Vad är det röda längs ner, är det också rödlök eller en tomat? Har du någon panering på burgaren? Köpstripen blir väldigt fina i Airfryer, men det blir oftast också egna från potatis.
Svar från Lena Holm 2024-02-24 09:16
Tack Peter,
jag fick göra färsen själv, trevligt om man kunde köpa torskfärs men det har inte min fiskhandlare. Det är tomater och tunna skivor röd lök. Jag vill gärna ha lök på burgare, både på kött och fiskburgare. Jag har panerat i ströbröd enligt receptet. Vi har inte någon airfryer men däremot ugn med varmluft. Om jag inte hade det skulle jag definitivt ha en airfryer, men nu tvekar jag över att köpa en, mest för att den tar en massa plats.
Hälsningar Lena
Hej Lena! Det ser väldigt aptitligt ut. Jag gissar att det smakade lika gott som bilden ger intryck av. Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2024-02-25 10:36
Tack Mats,
ja det blev en lyckad burgare. Det är ganska sällan jag gör en på fisk eftersom vi har både älg och vildsvinsfärs i frysen.
Hälsningar Lena