En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Brännmaneter

Helgens dykningar på Väderöarna bjöd på mängder av maneter. Öronmanet och röd brännmanet fanns i mängder och vi hittade t o m en blå brännmanet. Oerhört vackra men bränns gör de ändå. När man dyker med full mundering som vi gör är det egentligen bara i ansiktet som man kan bränna sej,  och det gör man garanterat när man måste dit med kameran bland alla trådar.

Man kan ju nöja sej med att fotografera brännmaneterna på håll, men inte när man upptäcker att det simmar små fiskar inne bland trådarna. Det är vitlingyngel som söker skydd inne bland de brännande trådarna.

Bränner sej inte vitlingarna kan man ju undra? Uppenbarligen klara de av de brännande nässelcellerna. Kanske kan jag få ett svar på hur detta går till i morgon då jag påbörjar kursen Havets fiskar, som marinbiologen Anders Salesjö håller under tre dagar i Lysekil.

De små fiskarna leker kurragömma när man försöker fotografera dem, men ibland kan man få bilder då de är lite kaxiga och håller till ovanför maneten. Fotografen fick förstås brännande trådar på överläppen...

Hälsningar Lena

PS Sitter med en pytteliten dator och har inte 100% koll på hur färgerna blir på dessa...

 

Inlagt 2012-06-24 21:06 | Läst 5712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilka läckra bilder! Är otroligt spännande att få se nåt man inte ofta ser bland fotona på FS! Härligt!
Ha en fin dag!