En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fågel, fisk eller.....?

...det råder nog ingen tvekan i detta inlägg, men jag kan inte motstå att visa några bilder av ett litet djur som också finns i Kanada, men som inte lever under vatten. Bara för att de är oemotståndliga!

 

Det var sent på säsongen för dessa små mästerflygare, som egentligen borde ha påbörjat sin resa söderut. Jag törs inte artbestämma dem för de flesta vi såg var ungfåglar i lite enklare fjäderdräkt. Jag kan gissa på Anna´s eller Rufous hummingbird.

Sockerlösning i röda foderautomater var poppis och de försvarade sina automater mot allt annat levande som kunde komma för nära. Helt klart var de lättast att fånga dem på bild när de satt stilla, men automaterna är ju inte så tjusiga direkt.

 

Många suddkolibrier blev det och långa stunder med en tung kamerapjäs försedd med mitt bästa tele, en fast Canon 300 mm 1:4 L. Jag ville helst fånga dem i flykten, men det går undan som bara den och de kan ändra rikting så snabbt att man inte hinner förstå

hur de plötsligt bara kan försvinna ur synfältet. Det må finnas små fiskar och nakensnäckor som får en att tänka på juveler i havet. Det här är ett exempel på små juveler som flyger, och som är verkliga mästare i flygteknik.

 

Hälsningar Lena,

som dyker igen i nästa inlägg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-08-20 21:56 | Läst 3579 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du är visst en "luftfotograf" också! Inte dumt!
Svar från Lena Holm 2012-08-21 08:27
Tack Rauni,
jag älskar fåglar men de är ju ack så svåra att få till bra. En helt annan teknik än jag är van vid. Allt är ju en fråga om övning.
Hälsningar Lena
Det är väldigt sällan vi får se bilder på kolibrier här på FS. Din första och tredje tycker jag särskilt mycket om. Oftast ser man bilder på dem när de ryttlar mer sällan när de sitter på en gren.

/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2012-08-21 08:30
Hej Torbjörn,
en och annan dyker det upp i poolen "Vilda djur och fåglar", men det är nog inte så ofta. Den första bilden är en av mina egna favoriter. Den satt så länge att jag kunde komma väldigt nära. Det blev förstås en hel serie med bilder och många som blev skarpa. Det är fantastiska små fåglar.
Hälsningar Lena
Du är ju duktig att fota även på flygande djur/ mvh Danne
Svar från Lena Holm 2012-08-21 08:33
Tack Dan,
Jag försöker emellanåt men det blir inte tillräckligt ofta. Allt kräver övning för att man ska få till det bra.
Hälsningar Lena
Härlig bilder på fåglar :) Kul att se andra bilder från din sida då man är van att se undervatten bilder från dig. Allt gott
Svar från Lena Holm 2012-08-21 08:34
Hej Mikael,
jag kunde inte låta bli att testa dessa på er här på FS. Kanske för att jag är extra förtjust i just kolibrier och det så sällan jag får tillfälle att se dem. Uppskattar ditt positiva omdöme på min utsvävning i fågelvärlden.
Hälsningar Lena
Vilken sötnos ! Så vackert den poserar på den första bilden !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2012-08-21 08:36
Den poserade som en lite ängel på andra sidan balkonräcket. Jag fick ta så många bilder jag ville.
Hälsningar Lena
Det var verkligen en söt liten rackare! =)
Ha en fin dag Lena!
Svar från Lena Holm 2012-08-21 18:41
Hej,
kolibrier har alltid varit mina favoriter och jag blir alldeles tagen av deras flygkonster vid de få tillfällen då jag får se dem. En session med dessa tror jag skulle passa dej.
Hälsningar Lena
Så fint du fotat dom
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-08-21 18:42
Tack Marianne,
det blev som sagt många suddisar och en del väntan innan jag fick några bilder som ens var i närheten av skarpa.
Hälsningar Lena
Så små och fina de är.
Vilka bra bilder du fick, jag försökte fånga kolibrir på bild då jag var i Brasilien men då jag hade telet på kameran höll de sig undan.
Svar från Lena Holm 2012-08-21 18:44
Jag parkerade mej på lagom avstånd från en automat och väntade tills de kom förbi. Det blev en stund på morgonen nästan varje dag iunder sex dagar, istället för morgonnyheter (jag hade ju semester).
Hälsningar Lena
Mycket fina bilder på dessa vackra små fåglar, inte lätt att få dem flygande kan jag tänka men det lyckas du förträffligt med! Även om den översta bilden är extra tilltalande, den gillar jag skarpt!!
Svar från Lena Holm 2012-08-21 18:46
Tack Anne-Sophie
Se gärna mitt svar till Margareta ovan. Jag stod stilla ockh väntade på dem. De kommer alltid förr eller senare till "sin" automat och den fungerade bra att "grundfokusera" på. Den översta var mer tur att jag såg den sätta sej på pinnen inom rimligt avstånd.
Hälsningar Lena