En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Muränorna i bensindunken

Under ett landbaserat dyk i Makadi Bay, Röda havet, simmade vi längs en sandbotten för att komma till ett rev. Det låg en hel del båtar i detta område och någon hade dumpat en gammal bensindunk överbord. Den hade legat där ett tag och bar en del påväxt, den hade dessutom fått hyresgäster.

Dessa små "geometric morays" är inte tjockare än mitt finger och de tittade fram lite nyfiket i dunkens öppning. Muränor behöver inte vara stora och se läskiga ut, de finns i alla storlekar och färger, samt en del med läckra mönster. 

 Vi simmade förbi dunken vid flera tillfällen och jag kunde inte motstå att fotografera de små muränorna. Bildserien ovan kan någon av er ha sett tidigare för den finns här på FS. Jag tyckte det såg ut som att muränorna berättade läskiga historer för varandra och döpte bildserien till "Scary story".

Vi gjorde även ett nattdyk på samma ställe och så här kan det se ut när alla muränorna försöker tränga sej ut samtidigt.

En av deras kompisar som hunnit ut ser lite skärrad ut. Undrar om det beror på att han just fått syn på fotografen...

 

Ha en fin kväll

Lena

 

 

Inlagt 2012-09-08 15:57 | Läst 3848 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Visst ser dom ut att vara tagna ur någon tecknad Disney film, särskilt de tre bilderna. Undra vad dom säger.
Sten
Svar från Lena Holm 2012-09-08 16:55
Hej Sten,
visst borde Pixar eller Disney kunna göra något av dessa underbara varelser. Bildmontaget är ett urval av bilder som jag tyckte passade väl ihop och som ytterligare förstärkte känslan av att de kommunicerar med varandra. Vad de snackar om, tja....läskiga dykare med blixtrande ljus kanske...
Hälsningar Lena
Härliga bilder på muränorna. De har ju ett fantastiskt, nästan mänskligt, minspel:).

/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2012-09-08 16:56
Tack Torbjörn,
ja, de har så härliga uttryck och miner så jag kunde inte motstå att lägga ihop en serie blder.
Hälsningar Lena
Hehe de ser ju riktigt glada ut.
Svar från Lena Holm 2012-09-08 16:58
Tja,
har man hittat ett perfekt "hus" som har plats för alla kompisar så kanske livet är rätt fint för en liten muräna. Även om de borde organisera sej lite bättre när alla vill simma ut samtidigt.
Hälsningar Lena
Underbara bilder och på bild 2, mittenbilden och mittenfisken, visst säger den:
-What? Håller med det ser verkligen ut som på första delen så viskar dom nått i hans öra, sedan säger han What? och sedan skrattar dom andra två rått.
Svar från Lena Holm 2012-09-08 17:36
Hej Per,
ja, många har funderat över vad de "säger" och jag kan mycket väl höra "What???" precis som du beskriver. På sista bilden visar det sig att det hela är en skämt som de andra två skrattar åt, medan den tredje fisken ser mest generad ut. Men det är muränor, ingen vet vad de snackar om hemma i dunken.
Hälsningar Lena
Härliga bilder Lena!
En dunk muränor, tack! :-) Superfina bilder med humor.
Ha det fint idag Lena!
//ewa
Härlig bilder, de ser väldigt snälla ut också :) Alltid kul att se dina bilder och få en överblick över en annan värld som man inte ser själv.