En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Helg på västkusten

För sjätte året i rad tillbringar vi denna helg på västkusten och dyker förhoppningsvis på Väderöarna, om vädrets makter tillåter. Det har blivit en tradition och på senare år även en avslutning på höstsäsongen. Det brukar inte blir särskilt många dyk till före nyår.

Bläddrade i förra årets arkiv och även i min loggbok. Vi hade lugnt väder, en vattentemperatur på 11 grader och solen tittade fram ibland. I år utlovar SMHI tyvärr en del vind.

 

 Sjöhare brukar det finnas gott om på senhösten så de kommer nog att fastna några sådana på minneskortet. Antagligen blir det mest makro på dessa dyk.

 Spökräkor brukar det också finnas och jag är sugen att testa mer med Raynox linsen. Dessa två sitter på en vacker sjöstjärna som heter solstjärna.

Armspetsen på en kuddstjärna kan se ut så här när den vill undersöka något i dess närhet. Denna bild är tagen med 60 mm makro + Raynox DCR-250.

Den här är mindre än ni tror. Bilden är tagen med samma uppsättning som ovan. Hoppas på många fina små motiv i helgen och så lite sjögång som möjligt. 

 

Ha en riktigt trevlig helg allihopa

Lena 

 

 

Inlagt 2012-11-01 09:31 | Läst 7451 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Häftiga bilder! Hur stora är dom där Spökräkorna?
Lycka till på dyket!
Tack Heléne,
tja, en halv till en centimeter höga ungefär. De finns lite olika varianter. De svajar ofta fram och tillbaka vilket gör det svårt att få bra skärpa på dem. Du skulle gilla dem...och alla de andra pyttesmå djuren också.
Hälsningar Lena
Vackert som tusan! Sista vinner idag med den genomskinliga känslan och det fina kompet men tätt följd av de andra. Jag hoppas att SMHI har fel och att ni får en jättefin helg med många intressanta bilder!
//ewa
Svar från Lena Holm 2012-11-01 10:01
Tack Ewa!
Makro brukar alltid fungera, även om det är lite gungit på ytan och sikten är dålig (den blir det när det blåser). Den sista bilden gillar jag själv också, den är lite annorlunda även för mej.
Hälsningar Lena
SMHI har haft fel förr så hoppas dom har det ang. vinden :-)
Spännande , vackra bilder som vanligt !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2012-11-01 10:02
Tack Ing-Marie,
visst brukar SMHI ha fel och man kan ju bara hoppas. Makro brukar dock alltid fungera när man väl kommit ner under ytan, men jag vill helst inte gunga för mycke innan och mellan dyken.
Hälsningar Lena
Tänk vad mycket spännande det finns i dom svenska vattnen. Inte behöver man åka utomlands för att se roliga djur. Sjöhare blev en ny bekantskap
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-11-01 13:39
Hej Marianne,
jag har ett helt inlägg om sjöhare i juli. Det är ett trevligt litet blötdjur och inte behöver man åka så långt för att hitta dem heller.
Hälsningar Lena
Sanslöst vackra bilder, igen!
Svar från Lena Holm 2012-11-01 23:06
Tack Stefan,
din kommentar uppskattas mycket.
Hälsningar Lena
Vattentemperatur 11 grader?!? Hur håller man sig varm? Härliga bilder Lena, gillar speciellt den sista, ljuset är helt fantastiskt på de små tentaklerna. Hoppas att du får spännande dyk i helgen. Ha det gott/ Elisabeth
Svar från Lena Holm 2012-11-01 23:09
Hej Elisabeth,
man klär på sej förståndigt och drar sedan en vattentät torrdräkt ovanpå samt en tjock neoprenhuva och handskar. Elva grader är ganska behagligt. Ser fram emot många små vackra ting.
Ha en fin helg
Hälsningar Lena
Härliga bilder! Bild 3 sticker ut extra i min ögon idag. Gillar när det lyser i bilden :) Trevlig helg!