Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Öland dag 1: Porträttbilder på småfåglar

I mitten av Maj 2013 var det dags igen att åka till Öland för att fotografera fåglar. På morgonen åkte vi först till Sandviks camping för att leta efter Gulhämpling men det gav inget. Därefter blev det ett besök vid Beijershamn för att leta efter en Skedstork som synts där tidigare i veckan men det blev också resultatlöst. Därefter beslöt vi att åka till Stenåsabadet och där fanns det en Gök som Ko-Koade ivrigt.

 

Nästa anhalt var Norra Lunden i Ottenby området. Där inne genljöd det av fågelsång. Jag fick flera fina bilder på olika småfågel arter.

 Rödstjärt hona

 Grönsångare

 Mindre flugsnappare

 Halsbandsflugsnappare

Som en rolig bonus så dök det upp en fladdersmus mitt på ljusan dan. Den var inte lätt att fota. Den flög med väldigt plötsliga kast hit och dit. Bara att få in den i sökaren var kämpigt. Att sedan hålla den kvar tills det blev perfekt fokus lyckades jag inte med.

Senare på eftermiddagen kom den in rapporter om att en Gulhämpling setts vid Sandviks camping så vi åkte dit. När vi kom fram så var det en hel del skådare på plats och fågeln hade hörts. Det var bara att ställa sig och vänta. Ganska snart så flög den ned på en väg vid en skogsdunge och jag tog endel bilder men på lite väl långt håll för en så liten fågel. Skådarna med kikare nöjde sig med detta och drog vidare men vi stannade kvar med förhoppning om bättre bilder. Turen var med oss för fågeln vågade sig närmare när dom flesta lämnat platsen. Den flög fram och satte sig i en tall precis där vi stod.

Dagen avslutades med en ett besök vid Västerstadsviken. Där fick jag fina bilder på en Törnsångare i kvällsljus.

Inlagt 2013-12-01 19:05 | Läst 4984 ggr. | Permalink
Det var en givande resa med många bilder på fåglar som jag aldrig sett. Gulhämplingen var en fin fågel. ( å bild )
Sten
Svar från hramsen 2013-12-02 17:56
Jag gillar Gulhämplingen också. Tack så mycket.
De satt fint där härligt med skärpa på ögonen
Ken//
Svar från hramsen 2013-12-02 17:58
Ja man vill ju helst få skärpan på ögonen för att bilden ska kännas lyckad. Tack så mycket.