Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Rödhuvad dykand i Öster

Oftast när jag åker på lite längre skådarturer så blir det till Öland eller Halland men när det kom in rapporter i Svalan på Rödhuvad dykand från en damm i Östergötland så bestämde jag mig för att åka dit. Det var i mitten på April 2012 så man var sugen på att komma ut på lite längre skådarturer efter vintern.Det fanns en ganska stor chans att få bilder på relativt nära håll eftersom dammen inte var så stor. Det var inga problem att hitta till dammen och änderna var kvar.

Hona och hane av Rödhuvad dykand

Hanen dök ofta ner och hämtade vattenväxter till honan

När jag fotat färdigt så åkte jag vidare till Svartåmynningens naturreservat. Ett fint område men fåglarna ville inte visa sig på nära håll så det blev inte så mycket kort tagna. När jag kollade rapporterna på Svalan så fanns det en Amerikansk Kricka vid Vibysjön i Närke så jag bestämde mig för ta den vägen på hemresan. Tyvärr höll sig Krickan på rejält avstånd.

 

 Den Amerikanska Krickan finns faktiskt mitt i bilden

Med maximal beskärning så  så gick det ändå att se att det var den Amerikanska Krickan

Inlagt 2012-11-25 15:07 | Läst 3567 ggr. | Permalink
Fina bilder på den rödhuvade.
Själv så tog jag mig inte in till Linköping för att kolla dom. Trots att jag bara har ca ca 15 minuters bilresa dit.
Men jag var och tittade på det rödhuvade paret i Tåkern. Dock inga foton pga långt avstånd. Men i tuben syntes dom fint. Paret i Tåkern gick sen till häckning, Vilket ska vara den första i Sverige. Vi får hoppas på att det är början till en stabil etablering av denna vackra and.
Svar från hramsen 2012-11-25 21:45
Tack för kommentaren. Visst vore det roligt om den Rödhuvade dykanden etablerar sig som häckningsart i Sverige.
Jag kan inte ett dugg om fåglar. Ser knappt skillnad på en höna och en bofink. Men blir ändå imponerad av fina fågelbilder. Fantastiska färger på dina rödhuvade. Snyggt!
Svar från hramsen 2012-11-25 21:45
Tack så mycket !