Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Sommarkväll i juni på ett hygge

Åkte ut till ett hygge i början av juni 2015 för att försöka fota Nattskärra. Det var någon timme innan solnedgången. Ville försöka få en bild så tidigt som möjligt för att få bästa möjliga ljus. Det var en solig och vindstilla kväll men tyvärr lite kylig.

Jag ställde mig på hygget och njöt av tystnaden. Plötsligt så hör jag koko:andet av en Gök. Den hade satt sig högst upp i toppen av en gran. Det blev en fin bild i kvällssolen.

Det spelflög också några Morkullor som flög precis över trädtopparna. Dom förvarnade om sin ankomst med sitt "kniiisp"-läte följt av ett knorrande

Ganska snart efter att solen gick ner så kunde jag höra Nattskärrornas knattrande läte som gick upp och ner i tonläge och ljudstyrka. Två stycken kom flygande över hygget och jag kunde också höra ett klatschande ljud när dom slog ihop sina vingar i flykten.

Det såg ut som att en av dom landade i tall i närheten av där jag stod. Jag traskade över dit och hittade den på en grov gren. Där satt den och tittade lite lojt på mig medans jag fotade.

Den började så småningom spana in mig lite mer nyfiket....

...men här hade den sett nog och tog till flykten strax efter att bilden togs.

Därefter åkte jag hem och kände mig riktigt nöjd och tillfreds med min naturupplevelse denna kvällen.

Inlagt 2015-12-13 15:38 | Läst 2177 ggr. | Permalink
Fina bilder. Gillar speciellt bilden på göken och den andra bilden på nattskärran.

Hoppas du har en fortsatt trevlig söndag.
Svar från hramsen 2015-12-19 23:45
Tack så mycket !
Morkullan hör ju till de tidiga vårfåglarna. Det är alltid en njutning att se den dra över skogen. Göken hörs ofta men det ändå sällan man får möjlighet att fota den. Nattskärran ser jag bara framför bilens lysen på nätterna. Har inte fått se den under dag, kväll eller morgon. Ligger fint på tallgrenen.
Sten
Svar från hramsen 2015-12-19 23:47
Nattskärran dök upp ca kvart i tio och då är det fortfarande ganska ljust en klar junikväll. Tack för den fina kommentaren !