Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Sparvhök slog duva i trädgården

Jag satt hemma, i januari 2016, då våran hund började skälla på ett par Skator som förde ett väldigt oväsen utanför huset. Min fru tittade ut och såg att en Sparvhök hade slagit ett byte. Jag gick då ut för att se om jag kunde ta några bilder. Det gick bra att fota Sparvhöken på nära håll då den inte ville ge upp sin fångst. Bytet var en Tamduva och det är i största laget för en Sparvhök. Duvan kämpade för sitt liv och det tog en stund innan den dog. Man vet ju dom hårda villkoren i naturen men det är ändå obehagligt att se det.

Inlagt 2016-02-01 20:26 | Läst 2092 ggr. | Permalink
Naturen är hård och du fick fantastiska bilder på detta skådespel som utspelar sig varje dag. Jag tog liknande bilder men inte alls i den här kvalitèn och då var det en skata. Visst tyckte jag väldigt synd om skatan där den låg i underläge och skrek. Det märkliga var att jag fick stryka den över huvud och rygg och trotts det fortsatte den att äta. Tredje bilden blev riktigt snygg tack vare vinghållningen.
Sten
Svar från hramsen 2016-02-02 20:45
Tack 😊 Jag tycker också tredje bilden blev riktigt bra.
Fina bilder på denna händelse. Även om det inte är ett nöje att stå och titta på så fungerar naturen sä här. Det har jag inte svårt att acceptera och jag tycker det är helt OK att visa bilder på. Däremot finns det gott om människor som gör djur illa medvetet och det har jag mycket svårt att ta.
Hälsningar Lena
Svar från hramsen 2016-02-02 20:53
Tack för en klok och tänkvärd kommentar.