Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Vitvingad trut i inlandet

Det är ovanligt att en Vitvingad trut dyker upp i Sveriges inland mellan Vänern och Vättern där jag bor men precis det hände i mitten av Januari 2017.  Jag hade bild på arten sedan tidigare så jag avvaktade lite för att se om andra lyckades ta bra bilder på den. Det visade sig att den var oskygg och att man kunde få bilder på väldigt nära håll så då bestämde jag att redan dagen efter upptäckten åka dit och försöka få lite nya bilder på arten.

Det var en ganska mulen dag så jag väntade till sen förmiddag för att få så bra ljus som möjligt. När jag kom fram så var det redan ett gäng fotografer på plats och fotade för fullt. Jag stannade en stund och fick fina porträttbilder, flygbilder och simbilder på nära håll.

Inlagt 2017-01-27 14:39 | Läst 2241 ggr. | Permalink
Skulle nog inte kunna urskilja den bland en massa andra måsar och trutar om jag inte visste att den fanns där. Fina bilder fick du.
Sten
Svar från hramsen 2017-01-29 09:52
Nej skillnaden mellan olika mås och trutarter är inte så stor. Speciellt inte på vintern. Tack för att du gillade bilderna :)
Håller med Sten, tänkte samma direkt.
Vet att det är en arktisk fågel; kanske hade den vintersemester söderut?
Spanare som söker nya utbredningsområden?
Svar från hramsen 2017-01-29 09:56
Arten är relativt vanlig på Island. Ibland kan några exemplar blåsa västerut när det är kraftiga vindar. Kan eventuellt vara en förklaring.
Den sticker ut bra mot den färggranna bakgrunden och den sista bilden är ju ett strålande porträtt.
Hälsningar Lena
Svar från hramsen 2017-01-29 09:58
Tack så mycket ! Jag tycker också att bakgrunden blev bra på några av bilderna.